Disney+ aan de schandpaal genageld door acteur

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 11:00
disney plus logof1628271403
Disney+ heeft een groot aanbod aan films en series, maar helaas wordt er ook af en toe iets verwijderd. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld een vervolgserie van een geliefde cult classic film van de dienst gehaald. De hoofdrolspeler van de serie nagelt Disney nu aan de schandpaal.
Jarenlang waren veel streamingdiensten tevreden als het aantal abonnees maar groeide, maar nu willen diensten vooral winst maken. Om dat te bereiken worden series die meer kosten dan ze opleveren vaak van diensten verwijderd. Disney+ deed dat bijvoorbeeld eerder dit jaar met Willow, een vervolgserie op de gelijknamige film uit 1988.
Het is niet moeilijk om te bedenken waarom zo’n besluit als kortizichtig bestempeld kan worden. Willow stond bijvoorbeeld nog maar een paar maanden op Disney+ voordat hij verwijderd werd. Kijkers die hem hadden willen zien, maar rond de tijd dat hij uitkwam even geen tijd hadden, zijn er daardoor nooit aan toegekomen. Ook heeft de serie weinig kans gehad om door mond-op-mond reclame alsnog veel bekeken te worden.
Warwick Davis, die de rol van Willow speelde in zowel de film als de serie, heeft nu dan ook een prangende vraag aan Disney: wat moet hij zeggen tegen Disney+ abonnees die willen weten waarom de film niet meer te zien is? Naar eigen zeggen ontmoet hij dagelijks fans voor wie de serie gemaakt was, die hij alleen maar kan teleurstellen. Davis noemt de hele situatie beschamend.

Zal Willow ooit nog ergens te streamen zijn?

Niet iedereen is zo boos om de situatie als Warwick Davis. Willow-schrijver Jon Kasdan vond het bijvoorbeeld helemaal niet erg dat de serie verwijderd werd en twijfelt er niet aan dat hij op een dag weer ergens opduikt. Een recenter slachtoffer van Disneys bezuinigingen is onlangs ook inderdaad door een ander partij aangekocht.