Bethesda verliest één van zijn meest herkenbare figuren

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 10:30
bethesda softworks logof1697530518
Bethesda krijgt te maken met een flinke aderlating. Pete Hines, die bijna 25 jaar bij het bedrijf werkte en één van de meest herkenbare figuren was, heeft besloten om te vertrekken.
Als mensen denken aan Bethesda, dan zijn er waarschijnlijk twee namen en gezichten die meteen in het oog springen: Todd Howard en Pete Hines. De spraakmakende game director blijft voorlopig nog wel even zitten bij Bethesda Game Studios, maar de uitgeverstak van Bethesda moet nu afscheid nemen van Hines.
Pete Hines begon in 1999 bij de marketingafdeling van Bethesda Softworks. Destijds was hij verantwoordelijk voor het schrijven van manuals voor games en informatie die gedeeld werd met het publiek. In de bijna 25 jaar tijd dat hij voor Bethesda heeft gewerkt, is Hines opgeklommen tot Head of Publishing. Die rol laat hij nu dus achter zich.

De juiste tijd voor pensioen

Via Twitter heeft Hines zijn vertrek zelf bekendgemaakt. Na de lancering van Starfield vindt de topman van Bethesda het de ideale tijd om een punt achter zijn carrière te zetten.

“Na 24 jaar heb ik besloten dat mijn tijd bij Bethesda Softworks ten einde is gekomen. Ik ga met pensioen en zal een spannend nieuw hoofdstuk in mijn leven starten waarin ik mijn interesses en passies ga verkennen, mijn tijd ga doneren waar mogelijk en ga genieten van het leven. Dit was geen makkelijke beslissing, maar na een geweldige carrière, die samen is gekomen in de geweldige lancering van Starfield, voelt het nu aan als de juiste tijd.”

In een verklaring heeft Bethesda Hines geprezen voor de rol die hij heeft gespeeld in de reis die het bedrijf heeft gemaakt. Zijn contributie was ‘essentieel’ voor het laten groeien van Bethesda en de studio’s in de organisatie die het vandaag de dag is. “We gaan je missen, Pete!”