Discord voegt gloednieuwe feature toe

News
maandag, 17 april 2023 om 12:00
discord lgoof1616513416
Onder gamers is Discord een veegebruikte chat-app. In principe biedt de dienst alles wat je nodig hebt om hem als voice chat alternatief te gebruiken, of uitgebreide discussies te voeren. Maar er is altijd ruimte voor nieuwe features en nu krijgt Discord er een die veel andere chat-apps al hebben.
Je bedoeling komt niet altijd even goed door in een tekstbericht. Emoji kunnen daarbij helpen, maar zijn natuurlijk ook niet almachtig. Het is één van de redenen dat spraakberichten heel handig kunnen zijn in een berichten-app.
Discord had tot nu toe geen spraakberichten, maar in een nieuwe update worden ze toegevoegd. Naast het tekstinvoerveld kun je het microfoon-icoontje ingedrukt houden of omhoog swipen om een opname te starten. Houd je het icoontje ingedrukt, dan wordt het bericht meteen verstuurt wanneer je loslaat, maar wanneer je omhoog swipet moet je los de verzendtoets indrukken.
Je kunt het bericht annuleren door je vinger naar het vuilnisbakicoontje te bewegen als je de opnameknop ingedrukt houdt. Als je de opnamemodus had geactiveerd door het microfoon icoontje omhoog te swipen kuun je gewoon op het vuilnisbakicoontje tikken. Berichten mogen maximaal 20 minuten duren.

Werken Discord voice messages op alle apparaten?

Momenteel zijn er nog wat beperkingen voor de spraakberichten van Discord. Je kunt ze bijvoorbeeld alleen versturen vanaf de mobiele app, dus niet via desktop. Wel kun je ze op elk apparaat beluisteren. Je kunt alleen spraakberichten sturen in privéberichten, of in servers met minder dan 200 gebruikers (mits het niet is uitgezet voor die server).

Populair Nieuws