‘Discord komt al snel met advertenties’

News
dinsdag, 02 april 2024 om 11:30
discord lgoof1616513416
Discord is, onder andere onder gamers, een populaire manier om in contact te blijven. Het platform is gratis en bovendien advertentievrij. Dat laatste gaat alleen mogelijk al snel veranderen.
Discord heeft onlangs al plannen aangekondigd om Sponsored Quests uit te rollen. Via deze functie kunnen adverteerders betalen om een bepaalde in-game taak op te dragen aan spelers. Wie die in-game taak vervolgens streamt naar vrienden, kan een beloning verdienen, terwijl de adverteerder zijn game in de spotlight ziet staan.
Volgens The Wall Street Journal wordt deze feature mogelijk binnen een week al uitgerold en is Discord op zoek naar meer dan 12 medewerkers voor advertentie-inkopen. Het is een opvallende zet, nadat Discord zich er jarenlang op heeft voorgestaan dat er geen advertenties waren, of zouden komen. Tech-adviseur Meghana Dar, die voorheen heeft gewerkt bij Snap en Instagram, denkt dat gebruikers mogelijk afstand gaan nemen van het platform.

Meningen verdeeld over advertenties op Discord

Die zorg is terecht, volgens sommige Discord-gebruikers waar The Wall Street Journal mee sprak. Eén van hen geeft aan dat hij zijn vriendschappen liever niet ziet veranderen in een verdienmodel als Sponsored Quests. Als het plan doorgaat houdt hij misschien op Discord te gebruiken.
Andere gebruikers die te horen hebben gekregen waar de advertenties te zien zullen zijn, zeggen dat ze zich er niet aan storen. De advertenties staan op plekken waar ze niet al te opdringerig zijn. Bovendien is er begrip dat Discord ergens aan moet verdienen om te blijven bestaan.

Populair Nieuws