Discord maakt in-app games permanent gratis

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 16:30
discord lgoof1616513416
Veel gamers gebruiken Discord als alternatief voor voice chat tijdens het gamen. Maar je kunt ook games spelen via Discord zelf. Voorheen was dat een betaalde feature, maar nu is het voor iedereen gratis.
Behalve as chat-app kun je Discord ook gebruiken als een social media platform. Via servers kun je mensen opzoeken die jouw hobby’s leuk vinden, of je kunt gewoon met je echte vrienden praten. Mocht je ook iets willen om daar bij te doen, dan biedt Discord zogenaamde “Activities” die je kunt doen met mensen met wie je op dat moment in een voice call zit.
Maar om Activities te kunnen gebruiken moest je wel betalen voor Discord Nitro. Dat gaat nu veranderen. De afgelopen maand waren ze al tijdelijk gratis om de verjaardag van het platform te vieren. Maar nu is het besluit genomen om de feature permanent gratis te maken (via The Verge).
Daar heeft Discord geen uitgebreide verklaring voor gegeven. Via de app krijgen gebruikers te zien dat het “te leuk” was dat Activities gratis waren om het terug te draaien. De onvrede die nu heerst op Reddit zou ook een achterliggend reden kunnen zijn: Discord werkt niet hetzelfde als Reddit, maar kan het in veel gevallen min of meer vervangen. Met gratis Activities is het platform nog wat aantrekkelijker voor wie op zoek is naar een Reddit-alternatief.

Wat voor gratis games hebben Discord Activities te bieden?

Discord Activities bieden een aantal bekende spellen, zoals schaken, dammen en poker. Maar er zijn ook verschillende andere party-games, zoals Gartic Phone, waarbij spelers om beurten zinnen uitbeelden met een tekening, of de tekening van de vorige speler omschrijven om te zien wat er overblijft van de originele zin. Dat en meer sluit zich aan bij een golf-game en Watch Together-feature voor YouTube die al gratis waren.

Populair Nieuws