Opvallende in-game reclame opgedoken in Battlefield 2042

News
maandag, 27 december 2021 om 9:45
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Sinds release heeft Battlefield 2042 flink wat kritiek gekregen, maar DICE probeert de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Het helpt alleen niet mee dat er nu opvallende reclame in de game is opgedoken.
Het is geen understatement om te zeggen dat de lancering van Battlefield 2042 niet precies is gegaan zoals EA en DICE hadden verwacht. Al vanaf het eerste moment was er namelijk veel kritiek op de game, onder andere vanwege veel technische problemen en een te grote focus op individuele acties van spelers.
DICE heeft sindsdien al meerdere updates uitgebracht om problemen op te lossen en goodwill op te bouwen bij de fans. De ontwikkelaar heeft alleen ook wat andere dingen toegevoegd die minder goed vallen bij de spelers. Op Reddit heeft een spelers namelijk een foto gedeeld van een nieuwe player card, waarop overduidelijk reclame wordt gemaakt voor de Logitech G502-muis van Logitech.

Ongelukkig moment voor in-game reclame

Het is niet de eerste keer dat er in-game reclame wordt gemaakt voor andere producten, maar in dit geval is het wel erg opvallend. Reclames duiken namelijk voornamelijk op in free-to-play games, terwijl je voor Battlefield 2042 de volle pond moet betalen. Daarnaast gaat het ook niet om producten van EA of DICE zelf, maar een derde partij. Gecombineerd met de vele kritiek die er al op de game is, is het een zeer ongelukkig moment om nu in-game reclame toe te gaan voegen.
In onze review kwam Battlefield 2042 er ook niet ongeschonden vanaf. De gameplay zelf is goed, maar het plezier wordt teniet gedaan door een algehele onbalans, een gebrek aan basisfuncties uit de Battlefield-reeks en veel systemen die niet goed werken. Het is duidelijk dat DICE nog veel werk voor de boeg heeft als de ontwikkelaar Battlefield 2042 nog wil redden.