Diablo 4 spelers hebben last van enorme wachtrijen

News
vrijdag, 09 juni 2023 om 13:00
ymn8268ktzv816765733290971f1676787477
Diablo 4 is eerder deze week uitgekomen voor het grote publiek. Veel spelers kunnen de game alleen niet spelen, aangezien ze terechtkomen in enorme wachtrijen.
Voor grote game releases waarvoor je altijd online moet zijn, is de verwachting eigenlijk altijd dat er op release lange wachtrijen zijn. Zo is het gebruikelijk bij de release van zo’n beetje elke MMO of uitbreiding dat je de eerste paar dagen niet direct kan spelen en (veel) geduld moet hebben.
Tijdens de beta had Diablo 4 ook last van overvolle servers, maar Blizzard organiseerde juist expres een stress test om te kijken hoeveel servercapaciteit er nodig was voor de lancering van de game. Dat leek een goed resultaat te hebben gehad, met een zeer soepele early access launch en ook de officiële release leek eerst goed te verlopen.
Daar is nu alleen verandering in gekomen. Spelers meldden namelijk dat ze last hebben van enorme wachtrijen en daardoor extreem lang moeten wachten om Diablo 4 te kunnen spelen. Sommige spelers krijgen een indicatie van ruim tien uur te zien voordat ze toegang krijgen tot de servers.

Meer problemen met Diablo 4

Spelers op de PlayStation 5 en PlayStation 4 hadden eerder al een opvallend probleem met Diablo 4. Zij kregen namelijk de melding dat de licentie voor hun game niet geldig is. Daardoor was het onmogelijk om de game te kunnen spelen, tenzij ze gebruik maakten van een vreemde omweg.
Gelukkig heeft Blizzard dat probleem opgelost en zijn de PlayStation-versies van Diablo 4 normaal op te starten. Het probleem van de wachtrijen is nu ook bekend bij de ontwikkelaar en heeft momenteel de hoogste prioriteit.