5 Starfield tips voor een vliegende start

Article
woensdag, 06 september 2023 om 16:00
2023 05 11 starfield exploracionf1684668058
Het is dan eindelijk zover! Wie extra betaald heeft om Starfield vijf dagen eerder te spelen, kan vanaf vandaag los met de nieuwe titel van Bethesda Game Studios. Om ervoor te zorgen dat je avontuur in de sterren op de juiste manier aftrapt, zijn we alvast flink op rij geweest en daar kun jij je voordeel uithalen. Met deze vijf Starfield tips maak je namelijk een vliegende start.
Starfield is via early access uit en dus kun je al aan de slag met de nieuwe game van Bethesda Game Studios. Mocht je nog willen bepalen of de early access-periode het waard is, kun je natuurlijk eerst nog even onze review lezen. Heb je dat al gedaan? Dan hebben we hier vijf handige Starfield tips voor je!

1. Investeren in je schip

We trappen af met je eigen ruimteschip. Het is het vervoersmiddel waarin je flink wat uren zal verblijven om het heelal door te komen. Daarom is het belangrijk dat je schip al vroeg in je avontuur over zoveel mogelijk opties beschikt.
Je krijgt in de game namelijk al vrij snel te maken met ruimtegevechten (dog fights) waarin je in de minderheid moet vechten tegen ruimtepiraten. Dan ben je natuurlijk al in het nadeel als het op aantallen aankomt. Maar als jij goed in je schip investeert in de vroege uren van de game kan je ook deze gevechten prima overleven en er je voordeel uithalen.
Niet alleen kan je investeren in je schip door onderdelen te upgraden bij een space port, je kan ook je vaardigheden in ruimtelijke gevechten uitbreiden door middel van Skills.

2. Praat jezelf uit een lastige situatie

Een grote RPG als Starfield schotelt tal van opties voor om door bepaalde situaties heen te komen. Daarbij kun je altijd leunen op het feit dat je vijanden overhoop kunt schieten, maar het is lang niet je enige manier van handelen in het heelal. Vechten is leuk, maar je kunt het jezelf tijdens sommige missies ook gemakkelijk maken door een vlotte babbel op te zetten.
Starfield geeft je vaak de mogelijkheid om een situatie uit te spelen zonder dat er een kogel gelost wordt. Door via de dialoogopties te handelen op een manier die bij je vaardigheden past. Het is en blijft immers een RPG.
starfield header hdf1687513667

3. Bouw je favoriete skill tree zo snel mogelijk uit

Hoe dieper je in een specifieke skill tree zit, hoe meer profijt je daar uithaalt in de gameplay zelf. Soms krijg je tien procent extra schade voor een wapen, de andere keer kan het een complete mechanic vrijspelen voor een bepaalde vorm van vechten. Zo zorgt één punt in de Targeting Control System skill er bijvoorbeeld voor je dat een VATS-achtig systeem vrijspeelt voor je schip.
Om een specifieke skill een niveau 2-, 3- of 4-upgrade te geven, heb je naast een skill point ook een voltooide taak nodig. Die challenges kun je pas doen zodra je een bepaalde skill eerst hebt vrijgespeeld via het initiële skill point dat je investeert en werken niet met terugwerkende kracht. Daardoor zijn sommige skills het nog meer waard om eerder te unlocken dan anderen.

4. Zet mods op je wapens

Een andere belangrijke Starfield tip waarmee je goed aftrapt, is door mods te gebruiken op je wapens, zoals je ook in Fallout 4 kon doen. Mods zijn altijd al een onderdeel geweest van Bethesda Game Studios-titels, maar dit keer doelen we niet op de aanpassingen die spelers naderhand maken aan de games. We bedoelen de mods die je op je wapens kunt zetten in Starfield zelf.
Hierdoor kun je andere soorten kogels lossen op ruimtepiraten, maar bijvoorbeeld ook gebruik maken van kleinere magazijnen of een langere loop. Iedere mod levert een ander effect op, waardoor het aan te raden is om zoveel mogelijk mods te proberen tot je je favoriete modificaties hebt gevonden. Als je echt wil gaan sleutelen aan wapens en armor, dan heb je wel skill points nodig in de juiste vaardigheden.
2023 05 11 starfield fechaf1693561803

5. Loot de schepen die je sloopt

Als je dichtbij genoeg bent, kun je schepen die je gesloopt hebt looten. Dat lijkt niet per se belangrijk, maar het tegenovergestelde is waar. Daaruit kun je namelijk ship parts krijgen en die onderdelen ga je tijdens je avontuur in de sterren enorm nodig hebben. Het is namelijk een essentieel onderdeel om te hebben als je je schip wil repareren.
Je schip wil je zo veel mogelijk in goede conditie houden, want ruimtepiraten kunnen je flink toetakelen. Zo kunnen bepaalde onderdelen van je schip geraakt worden en het daardoor niet meer doen als je schilden uitgeschakeld zijn. Zo kun je bijvoorbeeld één van je wapensystemen verliezen als deze geraakt wordt, waardoor je een stuk lastiger je ruimtegevecht wint.
Dat systeem kan je natuurlijk ook tegen je vijanden gebruiken. Schiet je bijvoorbeeld de motor van een vijandelijk schip kapot, dan kan je het schip enteren en nog meer loot binnen vergaren. Je moet dan natuurlijk wel eerst afrekenen met de bemanning.