5 games die heerlijk zijn op de Steam Deck

Article
donderdag, 27 juli 2023 om 15:00
diablo 4 steam deck thumbnailf1689865207
In de zomer is het heerlijk om juist het huis te verlaten en op reis te gaan, maar als je wil gamen zijn de opties gelimiteerd. Met een Steam Deck breng je daar verandering in, al moet je dan wel toffe games hebben om daar op te spelen natuurlijk. Dit zijn vijf games die heerlijk zijn op de Steam Deck.

Diablo IV

Er is maar één game waarmee we kunnen starten en dat is natuurlijk Diablo 4. De nieuwe actie-RPG van Blizzard is onwijs genieten dankzij keiharde actie en de vrijheid in builds die je kunt bouwen. We trappen dan ook af met de game waarbij je een stapje extra moet doen om deze op de Steam Deck te laten draaien.
Blizzards launcher is namelijk niet direct op je Steam Deck te vinden, maar kan er via een omweg wel op verschijnen. Dat doe je door naar de Desktop-modus te gaan en tal van stappen te doorlopen die in deze video gemakkelijk worden uitgelegd. Vervolgens kun je hordes aan ondoden en andere monsters slachten terwijl je lekker mobiel bent zolang je met de servers verbonden bent.

Divinity Original Sin 2: Definitive Edition

In Divinity Original Sin 2 hoef je aan de andere kant niet altijd online verbonden te zijn, maar kun je nog steeds van hetzelfde perspectief genieten. De gameplay draait alleen niet om het verslaan van hordes aan monsters door op knoppen te rammen. Divinity Original Sin 2: Definitive Edition is namelijk een klassieke RPG, wat betekent dat je veel meer moet nadenken over wat je doet.
De keuzes die jij maakt beïnvloeden constant het verloop van het verhaal, maar ook de wereld. Daarbij kun je er nooit vanuit gaan dat je tijdens een gevecht als winnaar uit de bus komt, want Larian Studios heeft het vechtsysteem gebaseerd op de regels van Dungeons & Dragons en dat heeft wat meer variabelen dan de gemiddelde RPG. Je kunt de titel overigens wel via online multiplayer spelen met vrienden, wat het avontuur nog meer laat lijken op Dungeons & Dragons.
spider manf1624606347

Marvel’s Spider-Man (Miles Morales)

De Spider-Man-games van Insomniac zijn sinds vorig jaar beide beschikbaar op de PC en daarmee ook te spelen op de Steam Deck. Laat de open-world-games nou ook nog eens enorm geschikt zijn voor speelsessies op het apparaat dankzij de stortvloed aan verschillende activiteiten in de game. Zo kun je gemakkelijk even de handheld gebruiken om wat loodsen met vijanden te slopen of om de verloren rugzakken van Peter Parker te vinden.
Vervolgens kun je natuurlijk altijd even verder spelen op de PC als je de grote cinematische momenten wilt beleven. Uiteraard draaien deze ook prima op de Steam Deck, voor wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en lekker door wil met het verhaal. Zo ben je ook gelijk voorbereid op het vervolg dat in september op de PlayStation 5 verschijnt.

Mass Effect Legendary Edition

Weinig trilogieën zijn zo legendarisch als die van Mass Effect en de collectie die in 2021 verscheen. Deze bracht tal van gameplayverbeteringen die de oude westerse RPG’s weer goed speelbaar maakten op moderne hardware, waaronder de Steam Deck. Hierdoor wordt het geweldige epos vol memorabele personages alleen maar heerlijker om te spelen. Dat het nu ook kan onderweg wanneer je in de trein of in het vliegtuig zit, is een epische extra!

Dishonored

We sluiten af met een oudere titel, waardoor deze eigenlijk direct op de Steam Deck een extra pluspunt verdient. Dishonored stamt namelijk alweer uit 2012 en slokt daardoor niet gelijk de batterij van je Steam Deck op. Wel weet de titel nog mooi te ogen dankzij de unieke artstyle, terwijl de gameplay ook nog altijd van de bovenste plank is.
Dishonored is immers het geesteskindje van Arkane, de studio die we vandaag de dag kennen van Deathloop. Elementen uit de 2021-titel zijn dan ook terug te brengen naar deze game en het uitstekende vervolg dat daarna verscheen. Dishonored 2 (en Death of the Outsider) zijn dan ook allebei games die het waard zijn om te spelen, wat ook op de Steam Deck kan, maar dan moet je wel eerst het origineel spelen.