‘Deze Switch 2 specs zijn flink verbeterd’

News
maandag, 07 augustus 2023 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
Waarschijnlijk komt Nintendo volgend jaar met een opvolger van de Switch. De speculatie en geruchten zijn dan ook flink losgebarsten. Nu wordt bijvoorbeeld het één en ander beweerd over het scherm en de opslag van de console.
Niet al te lang geleden kwam VGC met een nieuw rapport over de Switch 2. Daarin deelde de publicatie enkele details over de nieuwe console van Nintendo. Zo zou het nieuwe apparaat weer draagbaar zijn en een grotere interne opslag krijgen.
Niet lang daarna kwam insider NateTheHate met wat speculatie over de nieuwe console. Hij vermoedde bijvoorbeeld dat de Switch 2 een opslag krijgt van 512 GB, een flinke upgrade ten opzichte van de 32 GB van de Switch en de 64 GB van de Switch OLED. Het scherm zou volgens hem een diagonaal van 8 inch krijgen, wat het een inch groter maakt dan de Switch OLED, al wordt er een stapje terug gedaan door er een LCD-scherm van te maken.
Hoewel NateTheHate destijds benadrukte dat het allemaal speculatie was, beweert Andy Robinson van VGC nu dat al die speculatie min of meer klopt. Het lijkt er dus op dat we een Switch mogen verwachten die fysiek groter is en waarop ook veel meer games tegelijk geïnstalleerd kunnen staan. Over backwards compatibility is nog steeds geen duidelijkheid: Robinson hoort van verschillende ontwikkelaars tegengestelde berichten.

Wanneer is de release van de Switch 2?

NateTheHate en VGC zijn het ook eens over de releaseperiode van de Switch. Er is lang gedacht dat die best vroeg in 2024 zou zijn. Maar de nieuwe geruchten zijn dat de release meer richting het einde van het jaar is, zodat Nintendo een goede voorraad op kan bouwen.