Vader Sergio Perez oneens met kritiek: "Hij is de meest solide coureur in F1"

News
maandag, 25 september 2023 om 18:00
sergio perez gp monaco 2023f1685546959
Sergio Perez krijgt dit seizoen veel kritiek op zijn wisselvallige optredens, waardoor er twijfels zijn over zijn toekomst bij Red Bull Racing. De vader van Perez is het niet eens met de kritiek en noemt zijn zoon ‘de meest solide coureur’ in F1.
De afgelopen raceweekenden zijn twee weken die Sergio Perez waarschijnlijk snel wil vergeten. De coureur van Red Bull Racing heeft zich in Singapore en Japan namelijk van zijn slechtste kant laten zien, door een aantal amateuristische inhaalacties uit te voeren, met crashes tot gevolg. Het tekende sterk af tegen het feestje dat het team in Japan aan het bouwen was, zonder Perez, voor het winnen van het constructeurskampioenschap.
Door de slechte prestaties van de Mexicaan zijn er ook twijfels over de toekomst van Perez bij het team. De coureur heeft nog een contract tot het einde van 2024, maar dat zegt niet altijd zoveel bij Red Bull. Helemaal nu er geen ruimte is voor Liam Lawson, die zijn racekunsten al bewezen heeft in vier races tijd.
Antonio Perez, de vader van Sergio, is het alleen niet eens met de kritiek op zijn zoon. In gesprek met het Mexicaanse Esto.com liet hij voorafgaand aan de GP van Japan weten dat Sergio nog van grote waarde is voor Red Bull Racing.

“Vandaag de dag is Sergio Perez de meest solide coureur in de Formule 1. Als je kijkt naar hoeveel fans hij heeft over de wereld, hoeveel Mexicaanse vlaggen je ziet in Japan. Hij is de enige Latijns-Amerikaanse coureur, tel daarbij op hoeveel fans hij heeft. Elk merk in de wereld zou blij zijn met een Checo Perez.”

Auto ingesteld op Verstappen

Volgens Antonio is er ook een duidelijke reden waarom Perez de laatste tijd geen vertrouwen heeft in de auto. Red Bull Racing zou namelijk ingesteld zijn op Max Verstappen, met alle grip aan de voorkant, terwijl Sergio het liefste zou rijden met grip aan de achterkant.
Daarnaast worstelde het team in Singapore met een nieuwe vloer, er werd getest met een band voor volgend jaar, die niet gunstig zou zijn voor het team uit Oostenrijk.

Populair Nieuws