‘Deze PS5 game komt snel naar PC’

News
woensdag, 21 september 2022 om 14:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
PlayStation games op PC leek een paar jaar geleden nog bijna onmogelijk, maar dat is tegenwoordig wel anders. Dit jaar alleen al hebben we God of War en Spider-Man naar PC zien komen en zijn er veel aanwijzingen voor nog meer games. Het bewijs stapelt zich bijvoorbeeld op voor een launch title van de PS5.
Met de lancering van de PS5 was Sackboy, de ster van LittleBigPlanet, meteen van de partij. Sackboy: A Big Adventure verscheen ook voor PS4, maar maakte goed gebruik van allerlei nieuwe PS5 features en was ook gewoon een degelijke platformer. Wie deze platformer graag op PC had gewild lijkt die wens in vervulling te zien gaan.
Op SteamDB, een site die de backend van Steam in de gaten houdt, is namelijk al een tijdje een game te zien waarvan gedacht wordt dat het Sackboy: A Big Adventure is. Dat lijkt sinds kort min of meer bevestigd. Er is namelijk een icoontje is toegevoegd waarin een zeer blije Sackboy is te zien.
Er wordt al langer aangenomen dat Sackboy op zeker moment naar Steam komt. De titel kwam namelijk voorbij in de inmiddels roemruchte Nvidia leak. Via de chipmaker lekte een lijst gametitels, waarvan er inmiddels opvallend veel onthuld of zelfs al uit zijn.

Wanneer is de release van Sackboy: A Big Adventure op PC?

Het lijkt goed mogelijk dat Sackboy redelijk snel naar PC komt. Op SteamDB is namelijk ook te zien dat er al ondersteuning voor allerlei talen is toegevoegd, iets wat meestal vrij laat gebeurt bij Steam games. Er zijn nog meer PlayStation-games die dit jaar nog naar PC moeten komen, dus wellicht komt er redelijk snel een aankondiging waarbij ook Sackboy onthuld wordt.