Journalisten zijn niet blij met de F1 2023 kalender-onthulling

News
woensdag, 21 september 2022 om 13:30
si202203270391 newsf1648716140
Dinsdag heeft de FIA plotseling de F1 kalender voor 2023 officieel bekendgemaakt. Journalisten zijn alleen niet blij met de plotselinge onthulling van het schema.
De kalender voor het aankomende Formule 1-seizoen laat normaal altijd eventjes op zich wachten. Voordat alles officieel bekendgemaakt kan worden, moet er namelijk veel gesproken worden met de organisaties van de circuits en andere belanghebbenden.
Dit jaar heeft de FIA vrij vroeg de kalender bekendgemaakt, maar volgens sommigen iets té snel. Volgens Ben Hunt, een ervaren journalist in de Formule 1, heeft de FIA namelijk niet de media die werkzaam is in de sport ingelicht. Dat laat Hunt weten op Twitter.
Dat klinkt misschien niet als het einde van de wereld, maar voor journalisten is het een groot probleem. Normaal krijgt de media de data namelijk eerder te horen, zodat er alvast accommodaties geregeld kunnen worden. Nu zullen de prijzen voor bijvoorbeeld hotels veel hoger dan normaal zijn, wat journalisten zelf moeten financieren. Voor enorme bedrijven als Sky Sports is dat niet zo erg, maar wel voor kleinere publicaties en onafhankelijke journalisten.

Niet alleen journalisten de dupe

Volgens Hunt heeft de plotselinge onthulling niet alleen gevolgen voor de media. Naast journalisten worden de hotels ook geboekt door allerlei teams. Net zoals met de media zit er een groot verschil in budgetten. Een Formule 1-team kan de prijzen wel betalen, maar dat geldt niet voor alle teams in de Formule 2, Formule 3 en W Series - die vaak hetzelfde weekend racen als F1.
Teams zullen daardoor eerder geneigd zijn om niet op de meest ideale locatie een hotel te boeken, bijvoorbeeld in een nabijgelegen plaats. Dat zorgt er weer voor dat er meer reistijd is voor personeel, dat het al zwaar genoeg krijgt in 2023 met een recordaantal 24 Grands Prix op de kalender!

Populair Nieuws