Twitch gaat hard optreden tegen gokken op het streamingplatform

News
woensdag, 21 september 2022 om 14:30
pexels drew rae 1871508f1625475895
Twitch hanteert al een aantal strenge regels om jonge gebruikers te beschermen, maar opvallend genoeg nog niet voor gokken. Daar gaat het streamingplatform nu verandering in brengen.
Op Twitch zijn streams te vinden van zo’n beetje alle games en de laatste jaren ook van non-gaming onderwerpen. Zo zijn er streamers die kunstwerken van Bob Ross proberen na te maken, wordt er simpelweg gekletst met kijkers of juist ‘ouderwetse’ bordspellen gespeeld. Ook zijn er streamers die gokspellen spelen, zoals roulette of gokkasten.
Dat laatste wordt alleen verboden op Twitch vanaf 18 oktober. Dat heeft het platform via een verklaring aangekondigd op Twitter. Het is momenteel al verboden om links naar goksites te delen, maar het beleid wordt binnenkort flink uitgebreid. Zo worden het verboden om goksites te streamen die geen licentie hebben in de Verenigde Staten.
In de verklaring heeft Twitch ook al een aantal specifieke voorbeelden genoemd. Laten streamers content zien van Stake.com, Rollbit.com, Duelbits.com of Roobet.com, dan kunnen ze een ban of andere gevolgen verwachten.

Ban op gokken dankzij de Twitch-gemeenschap

Het nieuwe beleid tegen gokken komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Het is namelijk al een tijdje een groot onderwerp van discussie op Twitch. Veel gebruikers vinden het niet kunnen dat kinderen zo makkelijk in aanraking kunnen komen met goksites, die bovendien nog eens aangeraden worden door populaire streamers.
In Europa is er ook al een tijdje een discussie gaande rondom gokken in games. Zo wil de Tweede Kamer nu zelfs een compleet verbod op lootboxes in games en ook in het Verenigd Koninkrijk lijkt er actie genomen te worden.

Populair Nieuws