Deze Mario Kart krijgt geen nieuwe content meer

News
maandag, 11 september 2023 om 12:00
mariokarttourf1649944868
Mario Kart-fans zitten de laatste tijd niet verlegen om nieuwe content. Het aantal circuits in Mario Kart 8 Deluxe is tegen het einde van het jaar verdubbeld via DLC en intussen is er ook nog Mario Kart Tour. Maar Nintendo houdt binnenkort op die laatste game te ondersteunen.
Veel game-uitgevers maken ook mobile games van hun bekende franchises en Nintendo is daar de laatste jaren geen uitzondering op geweest. Met Mario Kart Tour kun je bijvoorbeeld overal racen, ook als je je Switch niet bij je hebt. De afgelopen vier jaar werd deze game actief ondersteund, maar dat stopt binnenkort.
Nintendo en Mario Kart Tour-ontwikkelaar DeNA hebben namelijk laten weten dat er geen nieuwe content meer komt voor de game. Na de Battle Tour, die begint op 4 oktober, hoeven spelers geen nieuwe banen, personages, karts of gliders te verwachten. De game blijft wel speelbaar, maar toekomstige seizoenen gebruiken een roulatie van bestaande content.
Het is zeker niet de eerste keer dat de actieve ondersteuning van een mobile game van Nintendo stopt. De stekker is ook uit titels als Fire Emblem Heroes en Dragalia Lost getrokken. Mobile games hebben Nintendo tot dusver ook niet bijzonder veel opgeleverd.

Mario Kart Tour en Mario Kart 8 Deluxe bijna ten einde

Overigens is Mario Kart Tour niet de enige Mario Kart-titel waarvoor de nieuwe content bijna op is. Mario Kart 8 Deluxe krijgt nog één golf DLC, waarna het ook met die game gedaan is. Wanneer die laatste golf verschijnt is nog niet bekend, maar volgens geruchten is er binnenkort een Nintendo Direct, dus misschien weten we binnenkort meer.

Populair Nieuws

Laatste Reacties