Deze geliefde game komt snel naar Nintendo Switch

News
vrijdag, 22 september 2023 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo Switch heeft in bijna zeven jaar een behoorlijke bibliotheek opgebouwd. Die blijft zich bovendien ook nog steeds uitbreiden. Binnenkort wordt er bijvoorbeeld een geliefde Kirby game naar de console gebracht.
Sinds vorig jaar kun je Game Boy Advance games spelen via Nintendo Switch Online. Het aanbod is nog niet bijzonder groot, maar er zijn wat fantastische games beschikbaar. Je kon bijvoorbeeld al The Legend of Zelda: The Minish Cap en verschillende Mario-games spelen. Bovendien is er meer op komst: binnenkort kun je bijvoorbeeld ook Kirby vinden in het aanbod.
Vanaf volgende week, 29 september om precies te zijn, is Kirby & the Amazing Mirror namelijk te spelen op de Switch. Deze game verscheen in 2004 en werd destijds goed ontvangen. Hij speelde iets anders dan de meeste andere Kirby-games die destijds waren verschenen.

Kirby & the Amazing Mirror biedt ook online multiplayer

Kirby & The Amazing Mirror is namelijk een stuk minder lineair dan voorgaande Kirby-titels. Je zou hem bijna kunnen omschrijven als een metroidvania. Met nieuwe krachten die je tijdens de game vindt kun je nieuwe gebieden verkennen waar je eerder niet in kon komen.
Behalve een single-player avontuur biedt de game ook een multiplayer modus. Vroeger had je daar allerlei kabeltjes voor nodig, maar tegenwoordig kan dat makkelijker. Het kan lokaal draadloos en ook online kun je de multiplayer modus spelen, wat natuurlijk niet onlogisch is voor een game die via Switch Online wordt aangeboden.