Deze drie Mario games komen snel naar Switch!

News
vrijdag, 19 mei 2023 om 14:30
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
Als er één personage is met een rijk aanbod op de Switch, dan is het Mario. Dat aanbod wordt binnenkort alleen nog groter. Nintendo brengt namelijk nog eens drie titels naar de Switch.
Via Nintendo Switch Online kunnen fans verschillende oudere games spelen via een abonnement. Er zijn al verschillende toppers aan de dienst toegevoegd en binnenkort komen er daar drie bij. Vanaf 26 mei kun je namelijk aan de slag met Super Mario Advance, Super Mario Advance 2 en Super Mario Advance 3.
Die drie games zijn Game Boy Advance-versies van respectievelijk Super Mario Bros. 2, Super Mario World en Yoshi’s Island. De originele versies van die games staan weliswaar al op Switch Online, maar de Mario Advance-reeks breidt ze uit met nieuwe features. Yoshi is bijvoorbeeld onderdeel van Mario Advance, terwijl hij niet in Super Mario Bros. 2 zat.
Mocht je interesse hebben in deze klassiekers, dan zijn er nu dus alternatieve versies om te proberen. Uiteraard is dit ook een leuke toevoeging voor wie deze klassieke games juist vooral in deze vorm kent. Let wel op dat je het Switch Online-abonnement met uitbreidingspakket nodig hebt om Game Boy Advance games te spelen.

Mario film enorm succes voor Nintendo

Hoewel veel Switch-eigenaren door Tears of the Kingdom momenteel alleen aandacht hebben voor Zelda, presteert Mario dit jaar ook al erg goed. Dat komt alleen niet door een nieuwe game, maar door de film. Die werd kort na release de best verdienende game-film ooit.