Deze game werd in 2022 het vaakst uitgespeeld én opgegeven

News
maandag, 02 januari 2023 om 15:30
elden ringf1624265922
Met 2022 achter de rug komen er veel leuke statistieken naar buiten. We weten nu bijvoorbeeld wat de populairste Steam-game van het jaar was. Ook is via de website HowLongToBeat te zien welke games het meest werden uitgespeeld en opgegeven.
Opvallend genoeg gaan de titel voor meest gespeelde en meest opgegeven game dit jaar naar dezelfde game. Het gaat om Elden Ring, tevens Game of the Year-winnaar bij The Game Awards. Deze game verkocht in 2022 als een gek, dus heel verbazingwekkend is het niet om hem ook bij de meest uitgespeelde games van het jaar te zien.
Aan de andere kant is het wel degelijk een kleine verrassing: games van FromSoftware staan bekend om hun moeilijkheid. Hoewel Elden Ring ongekend populair is voor een FromSoftware-titel, had dat ook kunnen leiden tot een recordaantal spelers dat de game door de hype even probeert en juist niet uitspeelt.
Dat is wellicht een mogelijke verklaring waarom de game ook op nummer één staat bij games die zijn opgegeven. Alleen zijn de absolute aantallen wel heel anders. Het aantal gebruikers dat de game uitspeelde is namelijk zeker 6000, terwijl slechts 275 mensen de game voorgoed weg legden.

Niet alleen Elden Ring vaak uitgespeeld in 2022

Andere games die vaak werden uitgespeeld in 2022 zijn Stray, Pokémon Legends: Arceus, God of War Ragnarok en Horizon Forbidden West. Veel gebruikers van HowlLongToBeat zijn daarnaast nog bezig met Pokémon Scarlet en Violet.
Overigens moet je, met name bij de meest uitgespeelde en opgegeven games, in het achterhoofd houden dat het hier alleen gaat om geregistreerde gebruikers van HowLongToBeat die ook verslag doen van wat ze uitspelen en laten liggen. Voor de gemiddelde gamer ligt de verhouding tussen uitspelen en wegleggen mogelijk heel anders.