Twitter heeft er nu nog een groot probleem bij

News
maandag, 02 januari 2023 om 16:00
Bij Twitter loopt het niet helemaal lekker sinds de overname van Elon Musk. En nu heeft het bedrijf er nog een groot probleem bij, want Twitter wordt voor de rechter gesleept.
Door alle perikelen bij Twitter heeft Elon Musk ervoor gekozen om een tijdje het betaalde abonnementssysteem Twitter Blue uit te schakelen. Daarnaast zijn er ook nog eens veel adverteerders vertrokken, nadat de nieuwe eigenaar besloot om een aantal controversiële figuren weer terug te laten op het platform.
Dat alles heeft ervoor gezorgd dat er grote geldproblemen zijn bij Twitter. Om kosten te besparen is het grootste gedeelte van het personeel ontslagen, maar er zijn ook andere maatregelen getroffen. Zo heeft Musk een datacenter in Sacramento gesloten en wordt er voor kantoorpanden geen huur meer betaald.
Dat laatste heeft nu gevolgen. Twitter is namelijk aangeklaagd voor het niet betalen van de huur voor het pand in San Francisco, zo meldt Bloomberg. Volgens Columbia Reit, het bedrijf dat het pand beheert, is Twitter op 16 december ingelicht dat de huur nog niet was overgemaakt en dat ze vijf dagen de tijd hadden om te betalen. Dat is dus niet gebeurd, waardoor het bedrijf zijn heil zoekt bij de rechter.

Zelf toiletpapier meenemen

Om kosten te besparen heeft Elon Musk ook besloten om het contract te verbreken met schoonmaakbedrijven voor de kantoorpanden. Medewerkers van het hoofdkantoor klagen dat er vaak geen toiletpapier meer aanwezig. Sommigen hebben daarom besloten om zelf maar een rol van huis mee te nemen.