Viaplay krijgt weer bakken kritiek na kampioensrace van Verstappen

News
maandag, 10 oktober 2022 om 9:30
max verstappen kampioen 2022 gp japan f1f1665386662
Het was een verwarrende middag in Japan voor Max Verstappen. De Nederlander won de titel, maar kwam daar pas vrij laat achter. Ook bij Viaplay verliep niet alles helemaal soepel, want er waren weer veel technische problemen bij de streamingdienst.
Al sinds de eerste Grand Prix van 2022 heeft Viaplay moeite om alle abonnees tevreden te houden. Zo is er veel kritiek op de commentatoren en presentatoren in de studio, maar met name de technische problemen zorgt voor veel frustratie bij de kijkers. Je wil immers niet dat de verbinding er constant uitlicht terwijl je een spannende Grand Prix aan het kijken bent. Of in het geval van Japan: de kampioensrace van Max Verstappen.

Kritiek op speciale uitzending

Tijdens de race waren er al veel technische problemen voor abonnees, maar na de Grand Prix ging het helemaal los. Op Viaplay werd namelijk een speciale uitzending georganiseerd, dat in het teken stond van het kampioenschap van Verstappen, het zogeheten Viaplay Title Talk.
De uitzending was alleen voor veel kijkers niet te volgen, omdat ze steeds werden getrakteerd op een foutmelding. Wanneer abonnees eindelijk een keer in de stream kwamen, was het onmogelijk om de uitzending vanaf het begin terug te kijken.

Compensatie voor Viaplay klanten

De technische problemen bij Viaplay zijn al zo lang een groot probleem, dat de Consumentenbond heeft ingegrepen. Er waren namelijk zoveel klachten, dat de Consumentenbond een speciaal meldpunt heeft gemaakt. Uiteindelijk is met Viaplay afgesproken dat klanten die problemen hebben gecompenseerd zullen worden voor hun problemen.