Deze clubs kan Ajax loten voor de Europa League

News
vrijdag, 04 november 2022 om 13:30
Ajax heeft het dit jaar niet best gedaan in de Champions League. Maar de club heeft nog steeds kansen om een kampioenschap te pakken in de Europa League. Daarvoor wordt maandag een tegenstander geloot.
Na een aantal vrij beroerde wedstrijden in de Champions League kunnen we zeggen dat dat toernooi dit seizoen niet op naam van Ajax kan komen te staan. Maar wie de club graag ziet spelen kan misschien nog een paar mooie wedstrijden zien in de Europa League. Maar tegen wie moet de Amsterdamse club het eigenlijk gaan opnemen?
Dat wordt maandag bepaald via een loting. De eerstvolgende ronde in de Europa League is een tussenronde, waarbij de nummers drie van de Champions League speelt tegen een club die in de poulefase van de Europa League tweede werd van zijn poule. Dat geeft Ajax zeven potentiële tegenstanders.
Er zijn eigenlijk acht poules in de Europa League, maar in één daarvan werd PSV tweede. Omdat clubs uit hetzelfde land elkaar nog niet kunnen loten in de huidige fase van het toernooi, zit een Ajax-PSV wedstrijd er nog even niet in. De clubs die Ajax wel kan loten zijn AS Monaco, FC Nantes, Stade Rennes, AS Roma, FC Midtjylland, Manchester United en Union Berlin.

Wanneer speelt Ajax in de Europa League

Welke club Ajax zal treffen in de Europa League is maandag bekend. Om 13.00 uur wordt er geloot, waarna de wedstrijden pas op 16 en 23 februari worden gespeeld. In de tussentijd is er natuurlijk een WK voetbal, dus het wachten op die wedstrijden zal voor voetbalfans wel meevallen.