Dit is waarom de MSI Raider GE67HX de ultieme gaming laptop is

Article
vrijdag, 04 november 2022 om 14:00
msi raider ge76 headerf1655199781
Gaming laptops kunnen steeds beter de concurrentie aan met gaming PC’s. Niet alleen qua specs, maar ook unieke features. Een goed voorbeeld is de nieuwe MSI Raider GE67HX. Dit is waarom het apparaat de ultieme gaming laptop is.

Beestachtige specificaties

Ongeacht met wat voor features een gaming laptop allemaal komt, het belangrijkste blijven natuurlijk de specificaties. Een laptop kan immers wel een scherm hebben met een enorm hoge refresh rate, als er een zwakke videokaart in zit, dan heb je er alsnog geen profijt van.
Maar gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over de specificaties met de MSI Raider GE67HX. Zelfs de goedkoopste versie van de gaming laptop zit namelijk vol met hardware waar je U tegen zegt. Zo begint de lijn met een RTX 3070 Ti, maar kan je ook kiezen voor een RTX 3080 en zelfs een RTX 3080 Ti. Elke game kan je dus met speels gemak draaien.
Ook de processor in de Raider GE67HX is van de bovenste plank. Alle modellen zijn namelijk uitgerust met de razendsnelle Intel Core i9-12900HX. Ook als je dus bijvoorbeeld werkt met Photoshop, het editten van video’s of ander werk dat een aanslag is op de kracht van je laptop, dan ben je aan het goede adres bij het nieuwe bakbeest van MSI.
msi raider ge67x 2f1666264954

Een koele kikker

Hoewel goede hardware de sleutel is tot een ideale gaming laptop, kan te sterke hardware ook de boel saboteren. In tegenstelling tot een PC-toren is er maar relatief weinig ruimte in een laptop, terwijl alle componenten veel warmte afgeven en zelfs elkaar kunnen verhitten. Als een videokaart of processor te heet wordt, dan zullen de prestaties automatisch terug worden geschaald om schade te voorkomen - het zogeheten throttling.
MSI heeft er dan ook alles aan gedaan om te zorgen dat hitte geen probleem is bij de MSI Raider GE67HX. Zo kent de gaming laptop wijdere heatpipes en grotere ventilatoren om de hitte effectief weg te loodsen. Dat zorgt misschien voor iets grotere uitlaten, maar het zorgt er ook voor dat je kan genieten van de beste performance.
msi raider ge67x 4f1666264983

Prachtig OLED-scherm

Met de hardware in de MSI Raider GE67HX krijg je gegarandeerd mooie plaatjes, maar daar moet je dan natuurlijk ook een goed scherm voor hebben. Dat heeft de Taiwanese fabrikant ook door, want de laptop heeft een scherp 15,6 inch 1440p scherm met een refresh rate van maar liefst 240Hz.
Dat niet alleen, het is ook nog eens een OLED-paneel! Dat betekent dat je kan genieten van prachtige realistische kleuren en dat zwart ook echt zwart is. OLED kan namelijk pixels uitzetten, in tegenstelling LCD, dat zwart licht moet nabootsen.
OLED heeft daarnaast ook een veel hogere response time dan LCD-schermen. Ondanks dat veel schermen adverteren met een 1 milliseconde responsetijd, merk je in de praktijk vaak dat een LCD-scherm langer nodig heeft om van de ene kleur naar de andere te gaan. Vaak levert dat smearing of ghosting op. Met OLED heb je die problemen niet, waardoor je games er extreem vloeiend uitzien. Wanneer je Cyberpunk 2077 opstart, dan lijkt het net alsof je echt rondloopt in Night City. Het is een ervaring die je niet wil missen en de reden dat de MSI Raider GE67HX de ultieme gaming laptop is!
Dit artikel is in samenwerking met MSI.