Bungie-oprichter begint nieuwe studio om games te maken in Fortnite

News
donderdag, 20 juli 2023 om 13:00
unreal editor fortnitef1679568812
Alex Seropian is één van de oprichters van Bungie en hij is nu een nieuwe studio gestart. Opvallend genoeg gaat de ontwikkelaar en de rest van het team games maken in de Fortnite Editor.
Seropian heeft de oprichting van zijn nieuwe studio aangekondigd via de website. De studio heet Look North World en Seropian is niet de enige game-veteraan die bij het project betrokken is. Naast de medeoprichter van Bungie werken ook veteranen van EA, Amazon en Kongregate bij de studio, zoals Jason Pecho, Patrick Moran en Kyle Marks.
Look North World heeft alleen een heel ander plan van aanpak dan andere studio’s die de laatste jaren zijn gestart. De ontwikkelaar maakt namelijk alleen games in UEFN, de editor voor Fortnite. Volgens Seropian zorgt UEFN voor een hoop nieuwe mogelijkheden.

“Ontwikkelen in de UEFN opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden en we bevinden ons op onbekend terrein. Door te experimenteren zullen we zien wat de spelers leuk vinden en ze betrekken bij beslissingen. We springen erin met een mentaliteit van 'the virtual sky is the limit'.”

Hoe gaat de studio geld verdienen?

Nu klinkt het idee interessant, met een studio moet natuurlijk ook geld verdienen. Wat dat betreft heeft Epic Games zelf het antwoord daarvoor geboden. De uitgever van Fortnite heeft namelijk eerder dit jaar aangekondigd dat spelers die maps en modi maken via de editor, geld kunnen verdienen op basis van hoe vaak hun map gespeeld wordt. Epic verdeelt namelijk een gedeelte van het geld dat het bedrijf verdiend met Fortnite.
De eerste 'game' van Look North World is ook al meteen te spelen. De studio heeft een Wild West-game gemaakt genaamd Outlaw Corral.