Design directeur verlaat studio Perfect Dark reboot

News
woensdag, 03 februari 2021 om 13:15
perfect dark rebootf1612348986
Drew Murray laat op Twitter weten dat hij gaat stoppen als design directeur bij The Initiative. De nieuwe studio van Xbox Game Studios werkt momenteel aan een reboot van de populaire Perfect Dark game.
Twee jaar lang heeft Drew Murray als design directeur gewerkt bij The Initiative, de studio die door Xbox Game Studios is opgericht om aan de slag te gaan met de Perfect Dark reboot. Murray omschrijft het als een bitterzoet afscheid na twee jaar gewerkt te hebben aan de game, waarvan hij aan het begin van zijn carrière bij The Initiative niet eens wist dat hij die zou maken.
Het aankondigen van de game afgelopen december noemt hij ook als een van de hoogtepunten van zijn carrière bij The Initiative. Verder stelt hij fans gerust dat de Perfect Dark reboot in de juiste handen ligt en dat hij er zeker van is dat het een razend succesvolle game gaat worden.

Spirituele opvolger

Dat er een Perfect Dark reboot komt is niet heel gek. De game, die oorspronkelijk ontwikkeld is door Rare, is namelijk ontzettend populair. Fans van de reeks zeggen al jaren dat ze zitten te wachten op een remaster of reboot. Het origineel was ooit de spirituele opvolger van Goldeneye 007 die in 1997 uitkwam. Deze game zou ook ooit een remaster krijgen, maar door gedoe met licenties is dat er nooit meer van gekomen. Laatst doken er wel beelden op van de beruchte remaster.
Of de Perfect Dark reboot een succes gaat worden zonder de design directeur is nog even de vraag, het zal namelijk nog wel even duren voordat de game daadwerkelijk uitkomt. Aangezien de Perfect Dark reboot al twee jaar in de oven zit, zal de designfase wel grotendeels afgerond zijn. Murray geeft in ieder geval aan dat hij heel enthousiast is om de game te spelen wanneer die eindelijk uitkomt.