Goldeneye 007 remaster duikt op met gameplay

News
maandag, 01 februari 2021 om 17:00
goldeneye remaster 1f1612973625
Youtuber Graslu00 heeft twee uur aan gameplay van de Goldeneye 007 remaster op Youtube gezet. De remaster werd oorspronkelijk ontwikkeld door Rare voor de Xbox 360, maar de game is toen nooit uitgekomen. Graslu00 stelt nu dat de game in 2021 misschien toch uitkomt.
Sommige mensen zullen het origineel van Goldeneye 007 uit 1997 nog wel kennen. De James Bond game op de Nintendo 64 wordt door liefhebbers nog steeds gezien als een van de allerbeste first-person shooter games aller tijden. In 2007 zou een remaster uitkomen op Xbox Live Arcade. Deze remaster werd ontwikkeld door Rare, die we natuurlijk kennen van Perfect Dark en Sea of Thieves.
De remaster was alleen nooit uitgekomen door problemen met licenties. Toch heeft youtuber Graslu00 nu beelden weten te verkrijgen van de Goldeneye 007 remaster. De beelden zijn in 4k60fps en laten naast singleplayer missies ook gedeeltes van de multiplayer zien. Voor fans van het origineel zal dit veel nostalgische gevoelens naar boven halen.

Toch een release in 2021?

Youtuber Graslu00 benadrukt dat hij zelf niet de game in handen heeft, maar dat hij gewoon de beelden kon opnemen. Toch geeft hij aan dat een release misschien toch aanstaande is in 2021. Nadeel hierin zal zijn dat het niet om een officiële release zal gaan en je de game dus niet zal kunnen spelen op je Xbox Series X. In plaats daarvan zal je een emulator op je PC moeten zetten of een gemodde Xbox 360 moeten bezitten.
Dat de game waarschijnlijk geen officiële release gaat krijgen is geen complete verrassing. Sinds 2007 is er namelijk al veel te doen om de licenties van James Bond games. Veel fans hebben de schuld gelegd bij onder andere Nintendo, EA en Activision, maar Graslu00 benadrukt dat het niet hun schuld is. MGM, de licentiehouders van James Bond, lopen simpelweg niet te springen om games van de beroemde filmreeks.
Vaak dragen ze dan redenen aan als het mogelijke sterven van Bond, goede karakters die tegen andere goede karakters strijden in de multiplayer en het zichtbaar zijn van bloed. Hoe teleurstellend het misschien ook is, een officiële remaster van Goldeneye 007 zullen we dus voorlopig nog niet zien.