Meer Cyberpunk 2077 problemen door veiligheidslek mods

News
woensdag, 03 februari 2021 om 12:45
evelyn cyberpunk 2077f1607687766
CD Projekt Red zit weer in de problemen. De ontwikkelaar laat via Twitter weten dat spelers mods voorlopig even moeten vermijden in Cyberpunk 2077. Er schijnt namelijk een veiligheidslek te zitten in de bestanden van de game.
De langverwachte game van CD Projekt Red kreeg al veel kritiek rondom de release vanwege een flink aantal bugs en kwaliteit die afweek van datgeen er beloofd was. Nu blijkt dat er een groot veiligheidslek in de bestanden van de game zit. CD Projekt Red meldt dit via Twitter. Nu betekent dat niet dat je gelijk de game moet verwijderen uit zorgen dat je data uitlekt, het veiligheidslek doet zich namelijk alleen voor als je mods installeert in de game.
De game laat je aanpassingen doen en zo een unieke manier van spelen creëren. De mods van de game zijn alleen niet veilig doordat de DLL bestanden op PC toegang geven om code te verwerken. Dit zorgt voor een probleem met de veiligheid van alle PC's die een mod in de game geïnstalleerd hebben. CD Projekt Red geeft nu volledige prioriteit aan dit probleem. Niet alleen omdat ze het belangrijk vindt dat spelers mods kunnen installeren, maar ook omdat een veiligheidslek een iets groter probleem is dan een glitch die vervelend is tijdens het spelen.

Mods verbeteren Cyberpunk 2077

Het is jammer dat het installeren van mods nu zoveel problemen met zich meebrengt in Cyberpunk 2077. Mods verbeteren de ervaringen in de game namelijk aanzienlijk. Dit zie je wel vaker bij grote gamereleases die aanvankelijk wat problemen hebben van bugs en glitches. Modders maken graag onofficiële patches waarmee ze vervelende fouten en problemen uit de game halen. Ook doen ze gekke dingen zoals je seks laten hebben met Keanu Reeves, een mod die snel verwijderd is uit de game.
Het is dus een tegenvaller voor veel spelers van Cyberpunk 2077, maar als het goed is komt er deze maand nog een officiële update uit waarmee heel veel problemen opgelost zullen worden. Hopelijk hoort hier ook het veiligheidslek bij.