Deense site 'lekt' mogelijke releasedatum en prijs van PS5

  Een Deense online retailer heeft de PlayStation 5 aan een releasedatum en prijs gekoppeld, maar die doen ons wel schrikken. Volgens de site wordt de PS5 leverbaar vanaf 1 december 2020. Maar dat is niet de grootste schok.

  Als we de Deense verkoopsite Føtex mogen geloven wordt de releasedatum van de PlayStation 5 1 december 2020. Dat is bijzonder, aangezien nog niemand weet wanneer de console daadwerkelijk in de schappen ligt. Het is zelfs onduidelijk of dat nog dit jaar wordt, ondanks geruststellende woorden van Sony.

  De datum van 1 december past in het releasewindow dat Sony aangegeven heeft, namelijk najaar 2020, maar lijkt toch aan de late kant. In Amerika zijn dan namelijk Thanksgiving en Black Friday net geweest. Deze dagen zijn de start van het najaar-koopseizoen en zorgen voor een flinke toename aan inkopen bij consumenten. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Sony de aankoop-hausse van Black Friday zal willen missen. De PlayStation 3, PlayStation 4 en Xbox One werden allemaal eerder in de maand november gelanceerd, dus juist vóór die belangrijke datum.

  Wordt dit de prijs van de PS5?

  Maar dat is niet het meest in het oog springende. Volgens de aanbieding van Føtex zou de prijs van de PlayStation 5 maar liefst 6.989 Deense Kronen worden. Omgerekend komt dat uit op een bedrag van 936 Euro. Daar schrikken we toch wel even van. Tot nu toe was de verwachting dat de prijs rond de 500 Euro zou liggen, mogelijk met een uitschieter naar 600 Euro. Dit ligt daar toch wel een fors stuk boven. Natuurlijk is het mogelijk dat de genoemde prijs een tijdelijke placeholder is, maar meestal worden daar ronde bedragen voor gebruikt. In dit geval is de prijs vrij specifiek. Voorlopig is er nog geen officiële prijs bekend gemaakt, maar misschien wordt het tijd om een extra spaarpotje aan te gaan leggen.

  Update

  Op 11 juni vond er een PlayStation event aan, daarbij zijn een hoop PS5 games uit de doeken gedaan. Ook is er een nieuwe, tweede PS5 aangekondigd. Nog altijd is er over geen woord gesproken over de prijs. Dit zal op een later moment bekend worden gemaakt.

  Dit artikel is op 30 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.