Sony: "PS5 release wordt niet uitgesteld."

  Hoewel de wereld in rep en roer is wegens het coronavirus, zal dit geen impact hebben op de releasedatum van de PlayStation 5. De PS5 release zal volgens Sony (via Bloomberg) geen vertraging oplopen. Het antwoord komt overeen met een eerder statement van een PR-bureau dat voor Sony werkt.

  Sony

  Dat de PS5 release niet uitgesteld wordt, is nu officieel door Sony bevestigd. Hierbij moet wel vermeld worden dat dit nog kan veranderen, want Sony zegt specifiek dat ze op het moment geen impact ziet voor de nog onaangekondigde releasedatum van de PS5. Het sentiment van Sony wordt benadrukt door winkelketen GameStop. George Sherman, de CEO van GameStop, liet eerder al weten dat het er op lijkt dat de console niet uitgesteld zal worden.

  Dat de PS5 releasedatum niet uitgesteld wordt, betekent niet dat COVID-19 er geen gevolgen met zich meebrengt. Zo voorspellen analisten dat de voorraad van de PS5 mogelijk beperkt zal zijn en dat er een tekort kan ontstaan. Zo wordt gesteld dat de productie van de consoles voor het einde van het tweede kwartaal opgestart moet worden, omdat dit anders voor een gelimiteerde productie zal zorgen. Hierdoor kunnen maandenlange tekorten ontstaan.

  Veel officiële informatie heeft Sony nog niet onthuld over de release van de PS5. Een vage periode van winter 2020 werd gegeven, maar daar blijft het ook bij. Wel zijn de technische specificaties bekendgemaakt door Sony. Een grote presentatie van de console wordt door velen nog steeds verwacht, maar voor nu is er geen indicatie voor wanneer deze zal komen.

  Dit artikel is op 12 juni 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.