Sony heeft design PS5 onthuld én tweede console!

  Na heel lang onverhoopt speculeren is het dan eindelijk zover: de PlayStation 5 is uit de doeken gedaan. Sony heeft tijdens een speciaal live-event niet alleen heel wat games getoond, maar ook het design van de console die later dit jaar moet uitkomen.

  Tijdens het PS5 reveal event heeft Sony het strakke design van de nieuwe console aangekondigd. De opvolger van de PS4, die in november alweer aan haar zevende levensjaar begint, ziet er futuristisch uit. Zoals te zien bevat de console standaard twee kleuren, zwart en wit.

  Tevens komt er een tweede variant van de console die compleet discloos is. Of deze een andere prijs gaat krijgen is nog onduidelijk, maar wel logisch. Bij de Xbox One S All Digital was dit namelijk ook het geval in 2019. Tevens liet Sony een aantal accessoires zien voor de console, zoals een nieuwe camera en charging dock.

  Sony heeft tijdens het PS5 reveal event nog veel meer bekendgemaakt over de nieuwe console. Zo zijn er een aantal games getoond, waaronder een nieuwe Ratchet & Clank, Spider-Man en het tweede deel van Horizon!

  PS5 reveal event werd eerder uitgesteld

  Het event dat op donderdagavond is gehouden, werd maandag 8 juni door Sony aangekondigd, nadat deze in eerste instantie vorige week op de planning stond. Door de wereldwijde protesten omtrent #BlackLivesMatter vond Sony het ongepast om de viering van de volgende generatie consoles op 4 juni te houden, waardoor het event werd uitgesteld. Hoewel mensen in eerste instantie in het ongewisse werden gelaten over een nieuwe datum, is de presentatie dus uiteindelijk maar met een week verschoven.

  De informatie die Sony onthulde tijdens het reveal event heeft lang op zich laten wachten. Informatie bleef ook de afgelopen maanden relatief spaarzaam en beelden waren er nog niet, waardoor het bedrijf lang naar dit moment kon toewerken. Concurrent Microsoft heeft onder andere afgelopen maand al een presentatie gegeven over de Xbox Series X, waarmee het Sony het vuur aan de schenen wil leggen, en al heel wat launch titles aangekondigd.

  De PlayStation 5 moet eind dit jaar verschijnen.

  Dit artikel is op 27 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.