Death Stranding-film toont “universum dat nooit eerder is gezien”

News
vrijdag, 15 december 2023 om 9:00
death strandingf1593412116
Er komt een Death Stranding-film, maar daar was tot dusver nog niet veel over bekend. Ineens komt er het één en ander naar buiten. Zo laat Hideo Kojima nu weten dat de film geen hervertelling is van de game. Hij laat een universum zien dat nog nooit eerder is gezien.
Eerder vandaag kwam naar buiten dat Kojima Productions de filmstudio A24 in de arm heeft genomen voor de Death Stranding-film. Daar blijft het niet bij wat betreft nieuws over de film. Op de website van Kojima Productions is nu een statement te lezen over het doel dat Kojima heeft met deze verfilming.
Het is namelijk niet de bedoeling dat dit een game-adaptatie wordt zoals bijvoorbeeld The Last of Us, die in feite het verhaal van de game opnieuw vertelt. Het publiek van de film moet niet alleen bestaan uit fans van de game, maar ook uit mensen die van film houden. Er wordt een nieuw Death Stranding-universum gemaakt dat alleen als film gerealiseerd kan worden.
Voor Kojima is A24 de ideale partner als het aankomt op de Death Stranding-film. De game-maker vindt dat de studio een innovatieve benadering heeft tot het maken van films. Die past volgens hem goed bij wat Kojima Productions in de laatste acht jaar heeft willen bereiken.

Death Stranding 2 ook in de maak

Behalve een film komt er ook een nieuwe Death Stranding-game. Deze is aangekondigd als Death Stranding 2, maar dat is een werktitel. Wanneer de game verschijnt is nog niet bekend en hetzelfde geldt voor de Death Stranding-film.