Nieuwe Blade wordt een zeer bloederige film

News
dinsdag, 07 november 2023 om 16:00
marvel blade logof1699348547
De aankomende Blade-reboot van het Marvel Cinematic Universe belooft een volwassenere richting te nemen, zo onthulde regisseur Yann Demange. Hoewel de productie nog niet is gestart, heeft Demange al aangegeven dat de film behoorlijk wat grenzen zal verleggen binnen het MCU.
Tijdens een interview met Deadline benadrukt Demange de betekenis van een R-rating voor de film, evenals de krachtige vertolking die hoofdrolspeler Mahershala Ali zal brengen. Hij roemde Ali's diepgaande acteervaardigheden en uitte zijn opwinding over de aankomende productie. Dit zou de tweede film moeten zijn in de MCU met een zogeheten R-rating (een film voor mensen van 17 jaar of ouder), na Deadpool 3.
De Blade-reboot kent alleen tot nu toe een erg hobbelige weg met meerdere vertragingen vanwege stakingen in de industrie, wat leidde tot veranderingen in zowel het regisseursteam als in het script. Vorige versies van het script suggereerden een verhaallijn gericht op meerdere vrouwelijke personages, waarbij Blade zelfs bijna gedegradeerd werd naar een miserabel bijrolletje. Deze wending leidde bijna tot het vertrek van Ali uit het project. De huidige staat van het script blijft onbekend, maar regisseur Demange is vastbesloten om aan de slag te gaan zodra de stakingen dan eindelijk zijn beëindigd.

Grimmige setting

Ondanks de uitdagingen en vertragingen heeft de film nog steeds een geplande releasedatum in 2025. Deze datum blijft wel afhankelijk van wanneer de productie uiteindelijk van start kan gaan.
De belofte van een R-rating voor de Blade-reboot toont de intentie van de filmmakers om een volwassener en mogelijk grimmiger verhaal te vertellen, wat een nieuwe toon zou zetten binnen het MCU. Het project blijft, zoals al eerder vertoond, echter ontzettend gevoelig voor wijzigingen en uitdagingen die voortkomen uit de huidige stand van de filmindustrie.

Populair Nieuws