Beroemde regisseur onthult mogelijk Dead Space film

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 12:30
dead space remakef1627024754
Er staan heel wat films en series gebaseerd op games op de planning, te beginnen met HBO’s The Last of Us. Mogelijk komt er ook een film van Dead Space. Dat lijkt een beroemde regisseur tenminste te suggereren.
Binnenkort verschijnt er een remake van de geliefde horror-game Dead Space. Nu deze game weer in de spotlight staat kun je je afvragen of er misschien nog meer plannen zijn met de franchise. Een film lijkt de laatste jaren een populaire zet voor veel gamereeksen en de legendarische regisseur John Carpenter lijkt te beweren dat er inderdaad een Dead Space film komt.
Carpenter is fan van de game en zijn wens om er een film van te maken dateert al van zeker tien jaar geleden. Ook recent liet hij weer weten dat hij de film graag zou maken en Variety wilde weten of dat daadwerkelijk ging gebeuren. Carpenter had goed nieuws en slecht nieuws.

Dead Space film niet van John Carpenter?

Hoewel John Carpenter dankzij onder andere The Thing en Halloween zijn sporen wel verdiend heeft in het horror-genre, gaat hij geen Dead Space film maken. De reden die hij geeft is alleen opvallend: er zou al een andere regisseur gevonden zijn. Er is nooit publiek een Dead Space film aangekondigd, dus het lijkt erop dat Carpenter iets weet en zijn mond voorbij praat.
Film of geen film, fans van de game hebben iets om naar uit te kijken. De remake van Dead Space verschijnt deze maand nog, namelijk op 27 januari. De game verschijnt alleen voor PS5, Xbox Series X en PC: de vorige console-generatie wordt inmiddels steeds vaker overgeslagen door ontwikkelaars.