Apple-baas Tim Cook gaat nog 'maar' 49 miljoen dollar verdienen

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 13:00
De aandeelhouders van Apple zijn niet bepaald blij met het salaris van CEO Tim Cook. De grote baas heeft daarom besloten om zijn salaris fors te verlagen, waardoor hij nog maar 49 miljoen dollar per jaar gaat verdienen.
Al jaren gaat het op het gebied van financiën erg goed bij Apple. De techgigant gaat onder de leiding van Tim Cook erg goed en daarom wordt de CEO rijkelijk beloond voor zijn werkzaamheden. Volgens aandeelhouders wordt de topman alleen iets té rijkelijk beloond, helemaal nu de verkopen van de iPhone sterk zijn gedaald door tekorten en de economische kritisch. Een jaarlijks bedrag van ruim 80 miljoen dollar is volgens de investeerders dan ook te gortig.
Die kritiek is niet op dovemansoren gevallen. Tim Cook heeft namelijk Apple gevraagd om zijn salaris te verlagen met maar liefst veertig procent. Als hij zijn jaarlijkse doelen behaald, dan zou Cook aan het einde van het jaar nog ‘maar’ een bedrag van 49 miljoen dollar tegemoet zien. Dat meldt onder andere de BBC.
Op papier is het vaste salaris van de Apple-baas 3 miljoen dollar, met een bonus die kan oplopen tot 6 miljoen dollar. Maar Cook krijgt daarnaast ook als beloning een aandelenpakket. En aangezien de cijfers van Apple flink in het groen staan, ondanks dat tegenvallende verkopen van de iPhone, levert dat een behoorlijk bedrag op. In 2022 kreeg hij nog voor 75 miljoen dollar aan aandelen.

Nieuwe ontwikkelingen bij Apple

Bij Apple zijn er ondertussen veel nieuwe producten in ontwikkeling, mits we de geruchten mogen geloven. Zo zijn er verhalen dat er een nieuwe AirPods Max aankomt, wat geen verrassing is gezien het succes van het eerste deel.
Wat wel opmerkelijk is, is dat Apple mogelijk werkt aan de allereerste MacBook met een touchscreen. De overleden oprichter Steve Jobs was altijd een fel tegenstander van laptops met touchscreens.