Zo draait Hogwarts Legacy op PS5 en Xbox Series X

News
vrijdag, 13 januari 2023 om 12:00
hogwarts legacyf1673674949
Hogwarts Legacy verschijnt binnen een maand. Veel speler zullen de game spelen op een console, maar wat kun je dan eigenlijk van de game verwachten? Daar zijn nu wat details over bekend.
De huidige console-generatie maakt van alles mogelijk op het gebied van graphics en performance. Daar maken niet alle games gebruik van: Gotham Knights kwam bijvoorbeeld niet voorbij de dertig frames per seconde. Maar dat zal met Hogwarts Legacy anders zijn.
Net als veel console-games krijgt Hogwarts Legacy verschillende grafische modi op PS5 en Xbox Series X, zo is te lezen via de support website van Portkey Games. Er staat niet vermeld hoeveel modi er precies zijn, maar Performance mode en Fidelity mode zijn in ieder geval van de partij. Deze worden omschreven als de meest gebruikelijke modi.
We kennen deze modi dan ook uit veel andere games. Zoals gebruikelijk gaat performance mode voor 60 fps met een iets lagere, maar respectabele resolutie. Fidelity mode levert de mooiste graphics, vermoedelijk in 4K, maar levert in op framerate: er wordt slechts 30 fps gehaald. Als je er de juiste tv of monitor voor hebt kun je ook gebruik maken van Variable Refresh Rate.

Wanneer verschijnt Hogwarts Legacy?

De release van Hogwarts Legacy is op 10 februari. De game verschijnt dan op PC, PS5 en Xbox Series X. Uiteindelijk komt dit Harry Potter-avontuur ook naar Switch, PS4 en Xbox One, maar dat gebeurt pas wat later.

Populair Nieuws