Dit is wanneer de Australian Open finale wordt gespeeld

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 12:00
De eerste Grand Slam van het jaar nadert zijn einde. De finale van de Australian Open is namelijk in zicht en dit is wanneer de laatste wedstrijd van het toernooi wordt gespeeld.
De Australian Open is altijd een mooie opener van het nieuwe tennisjaar. Het is namelijk de eerste Grand Slam van het jaar, waardoor we meteen goed kunnen zien naar welke namen we in 2023 moeten uitkijken.
Eén daarvan is in ieder geval Stefanos Tsitsipas. De 24-jarige Griek heeft zich namelijk weten te plaatsen voor de finale van de Australian Open. In de halve finale was hij met 7-6, 6-4, 6-7, 6-3 te sterk voor de Rus Karen Khachanov. Het is daarmee dat de twee keer dat Tsitsipas in een Grand Slam-finale staat. Eerder stond hij op Roland Garros in 2021 tegenover Novak Djokovic, waarbij de Serviër als winnaar uit de strijd kwam.
Het is mogelijk dat we weer hetzelfde duel gaan krijgen in de finale op de Australian Open. De tweede halve finale gaat namelijk tussen Djokovic en de Amerikaan Tommy Paul, waarbij de 21-voudig Grand Slam-winnaar op het moment van schrijven met twee sets voor staat.
Update: Djokovic heeft inmiddels Paul verslagen in drie sets. De herenfinale op de Australian Open zal dus gaan tussen Djokovic en Tsitsipas.

Wanneer wordt de finale gespeeld?

Wil je niks missen van de finale op de Australian Open, dan moet je zondag niet te lang uitslapen. Op 29 januari gaat namelijk de wedstrijd van start om 09:30 Nederlandse tijd.
De finale voor de vrouwen gaat al een dag eerder van start. Op 28 januari gaat tevens om 09:30 die wedstrijd van start en die gaat tussen Elena Rybakina uit Kazachstan en Aryna Sabalenka uit Belarus.