'De Vries maakt kans op Alpine-stoeltje na gefaald Red Bull-project'

News
vrijdag, 16 september 2022 om 15:30
nyck de vries williams carf1663152286
Red Bull Racing wil de IndyCar-coureur Colton Herta naar de Formule 1 brengen. Naar verluidt is dat plan nu alleen van tafel, waardoor de kans groeit voor Nyck de Vries om het stoeltje bij Alpine over te nemen.
Er zijn nog een aantal stoeltjes over in de Formule 1 voor volgend seizoen en er zijn een flink aantal coureurs die strijden voor een plekje. Door recente ontwikkelingen lijkt het nu helemaal het wilde westen te zijn geworden. Volgens Motorsport-Magazin.com geeft Red Bull Racing namelijk de plannen op om Colton Herta naar F1 te krijgen, met mogelijk grote gevolgen.
Het plan was namelijk om Herta onder te brengen bij AlphaTauri, zodat Pierre Gasly dan naar Alpine kon gaan. Daar hebben ze immers een stoeltje over na het circus rondom Oscar Piastri. Voor Alpine zou een line-up van Pierre Gasly en Esteban Ocon, twee Franse coureurs, een droom zijn.
Nu naar verluidt de hoop op Herta is opgegeven, zal Gasly gewoon voor AlphaTauri blijven rijden in 2023 en moet Alpine dus verder zoeken. Het team heeft binnenkort wel al een test gepland, waarbij Jack Doohan, Antonio Giovinazzi en Nyck de Vries mogen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Wat zijn de kansen voor Nyck de Vries?

De Nederlander heeft zich tijdens de Grand Prix van Italië in de schijnwerpers gezet en heeft nu dus een test afgedwongen. Daarbij zal hij voornamelijk concurrentie krijgen van Doohan. Dat is namelijk een Alpine-junior en dus een in-house coureur, ondanks dat Alpine gezegd heeft liever geen rookie in het stoeltje te zetten.
Giovinazzi heeft al drie seizoenen in de Formule 1 gereden voor het team van Alfa Romeo Sauber. In die tijd heeft hij alleen niet enorm veel indruk gemaakt, met in totaal 21 punten uit 62 races. Na F1 heeft de Italiaan een seizoen geracet in de Formule E, waar hij geen enkel punt scoorde en zijn beste resultaat de 16de plaats was.

Populair Nieuws