De Switch krijgt er snel een Pokémon-game bij

News
vrijdag, 08 juli 2022 om 14:00
nintendo switch 3953601 1920f1591859578
Iets om te spelen heb je als Pokémon-fan eigenlijk altijd wel. Het is de grootste media-franchise ter wereld en het aantal games is gigantisch. Het aanbod op de Switch wordt binnenkort ook weer vergroot.
Vanaf volgend week, 15 juli, krijgt de Switch er een Pokémon-titel bij. Het gaat niet om een nieuwe game, maar om een uitbreiding van het Nintendo Switch Online-aanbod. De Nintendo 64-titel Pokémon Puzzle League wordt namelijk toegevoegd aan de dienst.
In de game moet je gekleurde blokken op elkaar laten aansluiten, door steeds twee naast elkaar gelegen blokken om te wisselen. Wanneer er genoeg blokken van dezelfde kleur naast elkaar liggen verdwijnen ze. De game heeft ook een verhaal, waarin Ash Ketchum het opneemt tegen onder andere de Gym Leaders uit Kanto.

Pokémon staat behoorlijk in het zonnetje

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat een nieuwe toevoeging aan Nintendo Switch Online uit de Pokémon-koker komt. Niet al te lang geleden verscheen bijvoorbeeld de originele Pokémon Snap op de dienst. Inmiddels staan er aardig wat geliefde games op Switch Online.
Overigens heeft Pokémon dit jaar ook veel te bieden als het aankomt op nieuwe games. Aan het begin van het jaar verscheen Pokémon Legends: Arceus om de boel eens flink op te schudden. In november begint de negende generatie van de reeks met Pokémon Scarlet en Violet.