Komt er dan toch een nieuwe Half-Life game?

News
dinsdag, 30 november 2021 om 16:00
half life 2f1594214596
Het lijkt erop dat Valve bezig is aan een nieuwe Half-Life game. Dat is al opvallend genoeg, maar de game wordt naar verluidt speciaal gemaakt met de Steam Deck in het achterhoofd.
Officieel is een nieuwe Half-Life game nog niet aangekondigd, maar content creator voor Valve News Network Tyler McVicker heeft het er wel al even over gehad in een YouTube video. De game is gebaseerd op de Half-Life franchise, en gaat onder de naam Citadel. Volgens McVicker is het spel een beetje alsof Left 4 Dead, Alien Swarm en Half-Life een baby hebben gehad. Het belooft in ieder geval een interesant concept te zijn.
De game is volgens McVicker al in ontwikkeling en er wordt flink aan gewerkt. In tegenstelling tot de eerdere Half-Life games is dit spel gemaakt met de Steam Deck in gedachte. De game zal voor deze handheld helemaal geoptimaliseerd zijn, of de game ook op andere platformen uit gaat komen is nog onduidelijk. Volgens McVicker duurt het nog zo'n anderhalf tot twee jaar totdat de game uitkomt, het spel zal moeten aantonen tot wat de Steam Deck allemaal in staat is.

Komt Half-Life 3 ooit nog uit?

Het lijkt er dus op dat Valve bezig is met een nieuwe Half-Life, maar het was waarschijnlijk geen Half-Life 3 zijn. Volgens een lijst van Valve was de uitgever in 2014 al gestopt met het produceren van de opvolger voor Half-Life 2. De twee eerdere Half-Life games zijn overigens nog wel gewoon verkrijgbaar op Steam, en zijn misschien wel perfect om helemaal in de stemming te komen voor deze nieuwe game Citadel. De Steam Deck komt overigens pas ergens in 2022 uit, dat heeft Valve eerder laten weten. Oorspronkelijk zou de Steam Deck uitkomen in december 2021.