Nieuwste FX Alien serie wordt geen Ripley verhaal

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 12:30
alien ripleyf1625215919
Na diverse films in voorgaande jaren, wordt het tijd voor een Alien serie, die volgend jaar wordt gefilmd en in première gaat op FX. Nu geeft showrunner Noah Hawley aan dat de nieuwste FX Alien serie dit keer geen Ripley verhaal wordt.
Ripley is het hoofdkarakter in de originele Alien-films, die gespeeld werd door Sigourney Weaver. Haar verhaal is in deze films meerdere keren verteld, waar haar fictieve dochter genaamd Amanda in de game Alien: Isolation voorkomt. Die game vindt plaats 15 jaar na de gebeurtenissen in het origineel. In een interview met Vanity Fair gaat showrunner en producent Noah Hawley dieper in op het project, waar hij aangeeft dat de FX serie dit keer niet over Ripley zal gaan. ‘’Haar verhaal is al perfect verteld, ik wil dit niet verpesten,’’ aldus Hawley.
Volgens Noah Hawley zal de serie op aarde plaatsvinden, waarbij we de slachtoffers leren kennen die in de andere verhalen zijn vermoord door de Xenomorph. Ook geeft de showrunner aan dat het een verhaal over ongelijkheid is en dat de FX Alien serie onderzoekt wat er gebeurd als de systemen op aarde de ultieme moordmachine niet tegen kan houden. Volgens Hawley zitten alle voorgaande films vast in bijvoorbeeld het ruimteschip. Met deze serie wordt dit losgelaten, waar je kan zien wat er gebeurt als je de monsters niet meer kan tegenhouden.

De Alien-franchise

De Alien-franchise gaat al een hele lange tijd mee. De eerste film van Ridley Scott kwam al in 1979 uit. Hierna volgden er meerdere sequels op de eerste film. Uiteindelijk keerde de franchise in 2012 terug met een prequel genaamd Prometheus en waar uiteindelijk een sequel van Prometheus genaamd Covenant uitkwam in 2017. Er is ook een derde film uit de prequel-trilogie bekendgemaakt. De nieuwste FX Alien serie wordt het nieuwste project in de franchise, waarvan de opnames volgend jaar gaan beginnen. Een releasedatum is niet bekendgemaakt.