‘Disney wil Alien de volgende grote franchise maken’

News
donderdag, 18 maart 2021 om 16:30
xgn google image
Disney zou van Alien zijn grote volgende franchise willen maken, met meerdere films en series. Ook Predator series en films zouden in de maak zijn bij Disney. Het gaat om actie-horror gericht op volwassenen.
Disney verkreeg de rechten tot de Alien- en Predator-franchise toen het in 2019 de filmgigant 20th Century Fox kocht. Het lijkt er nu op dat Disney de twee bekende IP’s nieuw leven in wil blazen met een groot nieuw universum.
Een bron heeft tegen Small Screen gezegd dat er gewerkt wordt aan meerdere grote films en series in het Alien-universum voor Disney+ en Hulu. “Ze zien het als hun volgende mega-franchise, die bedoeld is om meer volwassen kijkers naar Disney+ en Hulu te lokken”, aldus de bron.
Naast Alien wordt er ook gekeken naar een mogelijke Predator-serie. Volgens de bron zou er op dit moment nog geen Alien VS Predator crossover in de planning zijn, maar behoort dit zeker tot de mogelijkheden als Disney de beide franchises op gang heeft gebracht.
50845 bezig nieuwe alien game onderweg

Ridley Scott betrokken bij nieuwe Alien films

Het nieuws is opvallend omdat Disney vaak terughoudend is met het maken van gewelddadige inhoud voor volwassenen. Maar fans van Alien en Predator hoeven zich volgens de geruchten geen zorgen te maken: “Deze toekomstige Alien producten zullen volledige actie-horror zijn. Ze zijn niet van plan om de films en series PG-13 te maken.
Ook zou Ridley Scott, regisseur van de originele Alien, Prometheus en Alien: Covenant, betrokken zijn bij de productie van de nieuwe franchise. Scott zei na zijn laatste film in de Alien-serie dat er nog twee films aan zouden komen. Misschien krijgen we dus eindelijk een vervolg op het verhaal van Covenant uit 2017.
Of de betrokkenheid van Scott positief nieuws is, is nog afwachten; de originele Alien wordt tegenwoordig gezien als klassieker, maar Prometheus en Covenant werden een stuk minder positief ontvangen.

Populair Nieuws