Update - De nieuwste Apple Watches wordt verbannen uit de VS

News
donderdag, 21 december 2023 om 17:00
apple watch swimmingf1657878280
Het wordt vanaf volgende week niet meer mogelijk om een Apple Watch Series 9 of Ultra 2 aan te schaffen in de VS. De nieuwste Apple Watches worden namelijk verbannen uit de VS, het thuisland van Apple.

Update - Geen uitstel voor Apple

Ondanks dat Apple zich voorbereid heeft op het ergste, heeft de techgigant wel geprobeerd op de ban uit te stellen. Daarvoor heeft het woensdag een motie ingediend bij de US International Trade Commission. Het orgaan heeft het verzoek alleen afgewezen, waardoor de enige uitweg voor Apple nu nog een veto van Joe Biden himself is.
Origineel bericht:
Het gebeurt regelmatig dat Apple aangeklaagd wordt. Zo wordt de techgigant in de EU geregeld bestraft met gigantische boetes, maar het schaadt het bedrijf nooit echt. Dat is alleen niet het geval met een nieuwe maatregel van de US International Trade Commission.
De commissie heeft namelijk besloten dat de import van de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2, die beiden in Azië worden gemaakt, verboden wordt vanaf 26 december. Apple heeft zich alvast voorbereid op de ban, want gisteren heeft het bedrijf aangekondigd dat de smartwatches van de online winkels worden gehaald vanaf 21 december.
De enige manier om de ban te omzeilen is een veto van president Joe Biden. Volgens Ben Levi, een advocaat die veel ervaring heeft met ITC-kwesties, is dat alleen onwaarschijnlijk ‘en weet Apple ook hoe laat het is’.

Waarom worden de Apple Watches verboden?

De beslissing van de ITC komt voort uit een rechtszaak tussen Apple en Masimo, een fabrikant van medische apparatuur. Masimo heeft de Amerikaanse techgigant aangeklaagd, omdat het gepatenteerde technologie gebruikt zonder toestemming. Masimo is de bedenker van de SpO2-meter.
Apple zou aan de technologie zijn gekomen op een ‘vuile’ manier. Masimo werd namelijk tien jaar geleden benaderd door Apple voor een samenwerking. Die deal ging niet door, maar vlak daarna werden wel veel engineers van Masimo overgenomen door Apple, inclusief de Chief Medical Officer van het bedrijf. Vervolgens kwam Apple in 2020 met de Apple Watch Series 6, de eerste smartwatch van het bedrijf met een SpO2-meter.
Het liep vervolgens uit op een juridisch moddergevecht, waarbij beide bedrijven elkaar hebben aangeklaagd. Uiteindelijk heeft de ITC Masimo in het gelijk gesteld en daarom besloten om de import van de nieuwste Apple Watches te verbieden.
Dit bericht is bijgewerkt op 21 december 2023.

Populair Nieuws