Warner Bros. Discovery en Paramount gaan mogelijk fuseren

News
donderdag, 21 december 2023 om 15:30
warner bros interactive entertainmentf1658494911
De CEO van Warner Bros. Discovery heeft in New York City gesprekken gevoerd met de Paramount Global CEO over een mogelijke fusie, zo meldt Variety. De bijeenkomst, die enkele uren duurde, vond plaats in het hoofdkantoor van Paramount.
Met een marktwaarde van 29 miljard dollar voor Warner Bros. Discovery en iets meer dan de 10 miljard dollar voor Paramount is het nog onduidelijk of het over een fusie zal gaan of een overname vanuit WBD. Desondanks kan het samenvoegen van hun krachten een enorme, gevestigde naam creëren.
De besprekingen omvatten meerdere mogelijkheden waaronder het samenvoegen van de belangrijkste streamingdiensten van beide bedrijven (Paramount+ en Max) om beter te kunnen concurreren met streaminggiganten zoals Netflix en Disney+.

Aantrekkelijk aanbod voor beide partijen

De fusie zou veel goeds kunnen betekenen voor beide partijen, dit doordat WBD erg goede naamsbekendheid kan verwerven in het buitenland. Paramount kan weer vele kinderprogramma's bieden, wat van enorm belang kan zijn voor WBD's groei op het gebied van streaming.
Paramount, onder druk van aanzienlijke schulden, zoekt haastig naar een partner of koper. Hoewel de gesprekken nog in een vroeg stadium zijn, zijn executives optimistisch.
Hoewel niemand commentaar wilde geven, wijst alles erop dat beide bedrijven actief betrokken zijn bij het verkennen van mogelijkheden over een mogelijke fusie. De gesprekken over de fusie zijn nog heel erg vroeg maar doordat beide partijen erg optimistisch lijken is het een absolute mogelijkheid dat de samenwerking in de nabije toekomst zal gaan gebeuren. Het is alleen wel de vraag of waakhonden het gaan toelaten, aangezien er al vraagtekens werden gesteld bij de fusering tussen Warner Bros. en Discovery.