De HTC Vive Pro 2 breidt de VR line-up in juni uit met indrukwekkende specs

News
woensdag, 12 mei 2021 om 9:30
htc vive pro 2f1620804386
Elke nieuwe generatie wordt de technologie van Virtual Reality uitgebreid met steeds betere specificaties. Zo lanceert in juni de HTC Vive Pro 2 met 5K resolutie en een 120Hz-paneel!
Op het gebied van gaming staat VR nog in de kinderschoenen. In het verleden hebben bedrijven het al eens geprobeerd, bijvoorbeeld Nintendo met de Virtual Boy, maar de echte opkomst van Virtual Reality is een paar jaar geleden gekomen met de Oculus Rift en HTC Vive.
De VR-brillen van nu kunnen al indrukwekkende beelden tonen op je netvlies, maar om de beleving nog beter te maken moeten de specificaties omhoog. Daarom komt HTC in juni met de Vive Pro 2. De gloednieuwe VR-bril neemt een flinke stap, door een resolutie van maar liefst 5K aan te bieden - 2448 bij 2248 pixels per oog - en een paneel te gebruiken van 120Hz. Daarmee hebben spelers niet alleen een scherp, maar ook vloeiend beeld. De originele Vive Pro had slechts een resolutie van 2880 bij 1600 en een refresh rate van 90Hz.

Next-gen VR met een flink prijskaartje

Een andere verandering die HTC doorvoert met de HTC Vive Pro 2 is een verhoogde field of view. Die zal omhoog gaan van 110 graden naar 120. Het klinkt niet als een enorme verhoging, maar volgens het bedrijf moet het genoeg zijn om het ‘screen door effect’ tegengaan. Dat betekent dat je geen raden meer zal hebben in je peripheral vision.
Voor de HTC Vive Pro 2 zal je wel even moeten gaan sparen. De VR-bril zal op 4 juni dit jaar lanceren en een prijskaartje hebben van maar liefst 819 euro. Wil je zeker weten dat je het apparaat op releasedag binnenkrijgt, dan kun je hem nu alvast pre-orderen.