HTC Vive release en prijs bekendgemaakt

  Virtual Reality krijgt steeds meer vorm. Grote bedrijven als HTC, Sony en Oculus strijden om een plaats in de markt om de consument te voorzien van deze vrij nieuwe ontwikkeling. Als reactie op de technologische voortuigang is de HTC Vive release bekendgemaakt, met een duidelijke prijs.

  De Vive is een Virtual Reality-bril die HTC in samenwerking met Valve gemaakt heeft. De HTC Vive release zal een toevoeging aan de VR-markt zijn waarbij de releasedatum is gesteld op 5 april, voor een bedrag van €899,-. Het bedrag is uiteindelijk hoger uitgevallen dan er verwacht werd, maar dat valt te wijten aan de toevoegingen die het apparaat biedt. Zo komt de VR-headset met twee draadloze VR controllers, twee basisstations, oordopjes, de Vive Link Box en een aantal VR-games.

  HTC Vive release komt met extra games

  Om de hardware gelijk optimaal te benutten zijn er een aantal games bij de release inbegrepen. In Tilt Brush mag je als schilder aan de slag om je eigen kunstwerken te maken, geheel in Virtual Reality. Als je geen genoeg kan krijgen van werken, dan is Job Simulator: the 2050 Archives iets voor jou. In Fantastic Contraption kan je imposante machines bouwen om te kijken wat de mogelijkheden van de VR zijn.

  HTC Vive release vereiste criteria

  Om met de HTC Vive te spelen moet er wel aan een aantal eisen voldaan worden. Ten eerste moet je een ruimte hebben om vrij in te bewegen met een omvang van 1,5 meter bij 2 meter. Hiernaast zal je ook een redelijke computer moeten hebben aangezien er minimaal een GTX970 of AMD Radeon R9 290 videokaart benodigd is. Met de HTC Vive is het ook mogelijk om op een Android smartphone te spelen, hiervoor zal alleen het Android systeem geupdate moeten worden.

  De voorverkoop van de HTC Vive zal morgen van start gaan. De VR-headset zal met zijn hoge kosten €200,- duurder zijn dan de nieuwe Oculus Rift, maar is wel een stuk uitgebreider in hardware. Wij hebben een hands-on met de HTC Vive gehad.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.