Top 5 Oculus Rift launch games - mis deze niet!

Article
maandag, 30 mei 2016 om 12:47
xgn google image
Deze zomer moet het eindelijk gaan gebeuren: de release van de Oculus Rift. Voor de VR-headset zijn dertig launch games aangekondigd, dus we kunnen ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen als je de Rift eenmaal in huis hebt. Geen nood, wij helpen je op weg met deze top 5 Oculus Rift launch games!
Met zoveel verschillende titels hebben de Oculus Rift launch games voor iedereen wat te bieden. Zo is er genoeg te vinden voor racefanaten, platformliefhebbers en avontuurlijke gamers. We hebben dan ook geprobeerd om onze top 5 Oculus Rift launch games qua genre zo gebalanceerd mogelijk te maken.

5. AirMech: Command

In deze real time strategy-game kun je met de Rift een compleet slagveld overzien. De titulaire mech kan over dit slagveld heenvliegen en je bevelen doorgeven aan de eenheden die je tot je beschikking hebt, zoals de infanterie. Met deze eenheden moet je de hoofdbasis van je tegenstander bereiken en vervolgens vernietigen.
Om ervoor te zorgen dat je leger groot en sterk genoeg is om dat doel te bereiken, kun je andere bases aanvallen en innemen. Heb je zo’n basis eenmaal in handen, dan kun je daar nieuwe eenheden produceren. Een simpel concept, maar zo goed uitgewerkt dat AirMech: Command tot de beste Oculus Rift launch games behoort!
91571

4. Lucky’s Tale

De vierde plek in onze top 5 Oculus Rift launch games wordt ingenomen door een game die gebundeld wordt met de Rift. Lucky’s Tale is een kleurrijke platformer waarin je Lucky de vos langs vijanden en obstakels loodst. De game ziet er prachtig uit, maar dat is niet de belangrijkste reden om dit spel te spelen.
De grootste troefkaart van Lucky’s Tale is namelijk de camera. Ontwikkelaar Playful heeft veel aandacht besteed aan de juiste cameraposities, zodat je nooit het overzicht kwijtraakt en altijd kunt zien wat Lucky moet doen om verder te komen. Wanneer je een sprong goed moet inschatten, is dat geen overbodige luxe.
91572

3. Chronos

Een ietwat duister avonturenspel waarin je verschillende werelden verkent. Naast verkenning draait Chronos om het oplossen van puzzels en het verslaan van monsters die je op je pad tegenkomt. Om die monsters te verslaan, moet je hun aanvallen ontwijken of blokkeren en toeslaan wanneer je een opening in hun verdediging ziet.
Leg je toch het loodje in een bepaalde wereld, dan moet je een jaar (in gametijd, uiteraard) wachten voordat je die wereld opnieuw kan betreden. Na elke tien jaar krijgt je held een nieuwe eigenschap, dus geduld loont. Tel daarbij het diepgaande level- en wapensysteem op en je snapt waarom dit spel in de top 5 Oculus Rift launch games staat!
91573

2. Radial G

Fans van WipeOut en F-Zero zullen ongetwijfeld genieten van Radial G . Hoewel dit niet het enige racespel onder de Oculus Rift launch games is, lijkt deze game dankzij het futuristische banenontwerp wel de meest spectaculaire in dit genre te worden. Je raast namelijk over cilindervormige tracks waaraan je zit ‘vastgeplakt’.
Voor de meest intense VR-ervaring speel je Radial G natuurlijk vanuit het eerstepersoonperspectief, waarin je rondetijden en je persoonlijke baanrecord worden weergegeven in de cockpit. Groot pluspunt: het design van Radial G is erop gericht om motion sickness zoveel mogelijk te beperken, zodat je niet snel misselijk wordt.
91574

1. EVE: Valkyrie

Als Star Fox Zero ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat gevechten tussen ruimteschepen behoorlijk hectisch kunnen zijn, zeker wanneer je ze bekijkt vanuit de cockpit. Toch heeft EVE: Valkyrie dit idee uitgewerkt tot een volledig spel, dat weleens de grote topper van de Oculus Rift launch games kan zijn.
Het slimme van de game is dat je kunt locken op een tegenstander om deze niet uit het oog te verliezen, waarna je richt door je hoofd fysiek te bewegen. Met een controller bestuur je je schip en vuur je de wapens af. Deze ijzersterke gameplay en het gedetailleerde ontwerp leveren EVE: Valkyrie dan ook de eerste plaats in onze top 5 op!
Welke Oculus Rift launch games willen jullie graag spelen? Laat het ons weten!