De Hellboy films krijgen alweer een reboot

News
dinsdag, 21 februari 2023 om 16:00
hellboy1f1574879849
Het motto in de filmwereld lijkt de laatste jaren wel ‘als het de eerste keer niet lukt, probeer het nog een keer’. De Hellboy films krijgen nu namelijk alweer een reboot, deze keer met de naam Hellboy: The Crooked Man.
Als het aankomt op iconische karakters, dan is Hellboy één van de meest herkenbare, met zijn duivelse looks, afgezaagde hoorns en lange, leren jas. Het personage heeft de laatste jaren meerdere films gekregen en nu is het alweer tijd voor de volgende reboot. Dat meldt Deadline.
Volgens de publicatie krijgt de film de naam Hellboy: The Crooked Man en begint de productie volgende maand al in Bulgarije. Brian Taylor zal optreden als regisseur voor de film. Misschien nog wel belangrijker is de hulp van Mike Mignola. De bedenker van Hellboy werkt voor het eerst mee aan een Hellboy film en is verantwoordelijk geweest voor het script, samen met Chris Golden.
Het verhaal zal de wereld van Hellboy uitbreiden via ‘één van de meest geliefde Hellboy verhalen in de comics’. The Crooked Man kwam uit in 2008, samen met de release van Hellboy II: The Golden Army. In de comic komt Hellboy, samen met een jonge BPRD-agent, terecht in dorpje in de Appalachen, dat belaagd wordt door heksen. Zij worden geleid door een lokale duivel die een connectie heeft met Hellboy’s verleden.

Wie gaat Hellboy spelen?

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk wie er in de grote schoenen van Hellboy gaat stappen. Ondanks dat de productie volgende maand al begint is dat niet bekend. Ron Perlman speelde de rol in de eerste twee films en is geliefd bij fans, maar de acteur vindt zichzelf nu te oud voor de rol - als zou hij geen nee zeggen als hij gevraagd wordt.
In de reboot van Hellboy uit 2019 werd de hoofdrol vertolkt door David Harbour. Hoewel het acteerwerk van de acteur werd geprezen, was er veel kritiek op de reboot. De film wist amper het budget terug te winnen in de bioscoop, waardoor het opmerkelijk is dat er nu nog een poging wordt gewaagd met een reboot.

Populair Nieuws