De Epic Games Store maakt nog steeds geen winst

News
dinsdag, 07 november 2023 om 15:30
epic gamesf1645113725
Steam is voor vrijwel alle PC-gamers eerste keus als het gaat om een store en launcher voor games. Epic Games kwam zo’n vijf jaar geleden met een concurrent in de vorm van de Epic Games Store. Maar die maakt nog altijd geen winst.
De Epic Games Store probeert nu zo’n vijf jaar te concurreren met Steam. Er zijn bijvoorbeeld heel wat strategieën toegepast om zowel ontwikkelaars als gebruikers te lokken. Ontwikkelaars krijgen bijvoorbeeld een veel groter deel van de omzet per verkochte game dan bij Steam, terwijl gebruikers elke week minstens één gratis game krijgen.
Het doel van Epic is dat uiteindelijk de helft van alle omzet van PC-games in de Epic Games Store wordt gegenereerd, zo blijkt uit e-mails die gedeeld zijn tijdens een rechtszaak tussen Epic en Google. Maar Steve Allison, de Epic-topman die verantwoordelijk is voor de store, geeft toe dat er nog altijd geen winst gemaakt wordt. Groei zou nog altijd het hoofddoel zijn van het bedrijf.
Daarvoor komen er ook steeds nieuwe plannen. Onlangs onthulde Epic Games bijvoorbeeld een nieuw programma, waarmee ontwikkelaars tijdelijk 100 procent van de omzet van een game krijgen als die zes maanden exclusief beschikbaar is in de Epic Games Store. Dat zal voor veel studio’s aanlokkelijk zijn, maar het genereert natuurlijk geen winst voor Epic Games.

Veel PC stores zwichten tegenover Steam

Overigens houdt Epic Games de concurrentiestrijd met Steam wel lang vol. Veel uitgevers hebben bijvoorbeeld ook geprobeerd om hun eigen launcher en store op te zetten. In veel gevallen duurt het niet lang voordat dat wordt opgegeven en games weer gewoon op Steam belanden.