De Apple AirPods verkoopcijfers steken ruim boven de concurrentie uit

News
vrijdag, 17 januari 2020 om 9:50
airpodsf1596099602
De Apple AirPods zijn volgens onofficiële cijfers ruim 60 miljoen keer verkocht. Daarmee heeft Apple haar verkoopaantallen verdubbeld in slechts één jaar. De cijfers zijn op basis van een schatting, maar geven een goede indicatie van hoe de headset in de markt ligt. Dat is beter dan de gemiddelde draadloze headset.
Het onderzoek naar de verkoopcijfers waaruit dit blijkt is gedaan door Strategy Analytics. De conclusie van het onderzoek is niet alleen dat de verkopen verdubbeld zijn ten opzichte van 2018, maar ook dat Apple de absolute marktleider is op het gebied van draadloze oordopjes. Deze producten zijn wereldwijd veel beter verkocht als er gekeken wordt naar alle merken.

Opmerkelijk verschil met de rest

Apple’s aandeel hierin is opmerkelijk groot. Maar liefst 54,4% van alle draadloze oordopjes komt van Apple af. De overige 45,6% is verdeeld onder concurrenten zoals Samsung, Huawei, JBL en Sony. De tweede plek op het gebied van verkopen staat op naam van Xiaomi. Het aandeel van deze fabrikant is 8,51%. Samsung volgt met de Galaxy Buds op een derde plek met 6,9% van de verkopen. Deze laatste fabrikant zal naar verwachting komende maanden een nieuwe variant van de Galaxy Buds uitbrengen, de Galaxy Buds +. Wat Apple dit jaar aan gaat kondigen, is nog onbekend.