Alles wat we weten over de Nintendo Switch Pro

Article
donderdag, 25 maart 2021 om 10:00
nintendo switch pro mock upf1616500491
Al tijden wordt er geroepen dat een Nintendo Switch Pro aanstaande is. Toch is er officieel nog niets bekendgemaakt en hebben we het slechts te doen met geruchten, lekken en speculaties. Wij zetten alles wat we tot nu toe al weten over de Nintendo Switch Pro op een rijtje.

De Nintendo Switch Pro releasedatum

We trappen uiteraard af met de vermoedelijke releasedatum van de vermeende Nintendo Switch Pro. De verbeterde versie moet dit najaar in de schappen verschijnen. Zo melden bronnen van Bloomberg in een recent artikel.
Eerder gingen er al geruchten dat de Switch Pro in 2020 zou verschijnen, maar dat kwam er uiteindelijk niet van. Dat de releasedatum met een jaartje opschuift, klinkt dan ook logisch. Toch lijkt het dit keer meer dan een gerucht te zijn. Het nieuwe model zou daadwerkelijk gepland zijn voor Nintendo om verkopen aan het einde van het jaar te stimuleren.
Een groot verschil ten opzichte van vorig jaar is ook zichtbaar. Waar in 2020 door Nintendo werd afgekondigd dat een Switch Pro niet zou verschijnen dat jaar, werd de deur op een kiertje gelaten voor dit jaar. De grote N liet namelijk weten geen plannen voor een release te hebben op korte termijn, maar laat dus wel de deur open voor dit jaar.
pexels michael adeleye 6993182f1615204764

4K-mogelijkheden

In hetzelfde artikel van Bloomberg wordt ook gemeld dat de Switch Pro een nieuwe techniek gaat gebruiken, genaamd Deep Learning Super Sampling. De techniek is mogelijk door de nieuwe videokaart die de Switch Pro zou gebruiken. Het betreft een Nvidia-soc met meer cpu- en gpu-rekenkracht die de techniek ondersteunt.
Met deze nieuwe snufjes kan de Switch Pro daadwerkelijk beelden upscalen naar 4K. Het is een techniek vergelijkbaar met de PlayStation 4 Pro. Die bracht ook “nep”-4K door middel van checkerboarding. In de dock moet de Nintendo Switch Pro dit ook gaan doen, maar dan via upscaling.
nintendo switch 3953601 1920f1618299411

Nieuw scherm

Naast de nieuwe technieken onder de kap moet de Nintendo Switch Pro tevens een nieuw scherm krijgen. Vermoedelijk wordt dit een 7 inch OLED-scherm met een 720p-resolutie. Dit klinkt niet als een flinke upgrade. De normale Switch en Switch Lite hebben ook een 720p-scherm.
Verschil is dat de Switch Pro een OLED-scherm krijgt in plaats van een lcd-scherm. Met OLED-schermen worden kleuren veel mooier neergezet, wat toch wel een mooie verbetering is. Daarnaast wordt het Nintendo Switch Pro-scherm groter. Met 7 inch wordt bijna een complete inch opgeschaald ten opzichte van het originele systeem.
nintendo switch lite vs nintendo switch comparativa de versiones 152601f1669207693

Een nieuwe prijs?

Al die nieuwe hardware snufjes en dergelijke zijn natuurlijk mooi, maar een goed prijskaartje is toch ook wel een belangrijke zaak. De knip is lang niet meer zo ruim als dat die ooit was en dus is het de vraag wat die Nintendo Switch Pro mag kosten. Helaas is daar nog helemaal geen duidelijkheid over.
Een hoopvolle gedachte is dat de Nintendo Switch Pro de oude prijs (329 euro) overneemt, terwijl de wat oudere modellen wat in prijs zakken. Op die manier wordt het niet alleen aantrekkelijk om de Pro-variant te halen, maar is het ook nog eens een goede manier om nieuwe klanten voor de goedkopere versie te trekken.
h2x1 nswitch pokemonbrilliantdiamond engbf1616500620

Games voor de Switch Pro

Verder is er natuurlijk ook nog de vraag naar games. Wie een nieuw systeem in huis haalt, wil daar natuurlijk een goede game bij die de verbeteringen centraal zet. Stiekeme hoop wordt dan ook gevestigd op The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Het origineel werkte fantastisch voor de eerste Switch, dus waarom zou dat bij het tweede deel niet ook kunnen.
Afgaande op de geruchten van de releasedatum moeten we dan op een releasedatum rekenen later dit jaar. Of dat haalbaar is, valt nog te betwisten. Wel is duidelijk dat de remakes van Pokémon Diamond & Pearl rond dezelfde tijd verschijnen als de Switch Pro, mits de console dit najaar verschijnt natuurlijk.
nintendo switchf1599555458

Codenaam Aula

Over de Nintendo Switch Pro zijn nog veel meer geruchten te vinden. Zo vond dataminer Mike Heskin aanwijzingen naar een codenaam voor de nieuwe Nintendo Switch. De console zou intern onder de naam Aula door het leven gaan. De andere gegevens die de dataminer vond komen tevens overeen met de lekken hierboven, waardoor we nog meer reden hebben om te geloven dat de naam klopt.
Uiteindelijk moeten we alleen nog wel geduld hebben tot Nintendo zelf iets officieel bekend maakt. Hoop is dat we dergelijke berichten over een Nintendo Switch Pro dit jaar nog ontvangen. De tijd zal het ons leren.