Dark Modus voor Google app vanaf vandaag uitgerold

  De mobiele app van Google heeft vanaf vandaag een Dark Modus. De donkere modus is beschikbaar voor de mobiele app op Android en iOS. De donkere modus van de mobiele app ziet er ongeveer hetzelfde uit als de versie die Google eerder al voor sommige gebruikers uitgerold heeft. Dit meldt Google Searchliaison via Twitter.

  Het design van de donkere modus van Google is daarmee niet helemaal zwart- wit, maar donkergrijs. De gebruikers met Android 10 en iOS 13 die de upgrade krijgen voor de Google app, krijgen hiervan een melding via een pop-up ‘Donker Thema is beschikbaar. De enige app van Google die momenteel nog geen donkere modus heeft is Google Maps. Deze app heeft wel een nachtmodus, die ook donker is. Deze is in te stellen in het menu van de Maps app.

  Oudere toestellen ook donkere modus

  Gebruikers met een oudere Android of iOS versie kunnen de donkere modus gebruiken via een instelling in het menu. Deze gebruikers kunnen kiezen of de Google apps donker zijn of gelijk zijn aan de systeemmenu. Bij de laatste keuze zal de kleur van de Google apps altijd corresponderen met de instelling van je besturingssysteem.

  Eerder al gingen apps als WhatsApp, Facebook Messenger en besturingssysteem iOS Google voor met een donkere modus. Deze modus bespaart niet alleen de accu van smartphones, maar is ook een stuk prettiger aan de ogen van gebruikers.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.